Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Operaatio Mobilisaation perustaja George Verwer on kuollut

 

Operaatio Mobilisaatio syntyi, kun George Verwer lähti vuonna 1957 kahden opiskelukaverinsa kanssa vanhalla pakettiautolla jakamaan kristillistä kirjallisuutta ensin Meksikoon ja sitten Eurooppaan ja ympäri maailmaa.

George Verwer, kansainvälisen lähetysjärjestö Operaatio Mobilisaation (OM) perustaja kuoli perjantaina 14.4.2023 kotonaan Lontoon lähellä. Hän oli kuollessaan 84-vuotias.

Yhdysvaltalaissyntyinen George Verwer antoi elämänsä Kristukselle Billy Grahamin kokouksessa New Yorkissa vuonna 1955. Sen myötä Verwerin tavoitteeksi tuli evankelioida koko maailma.

Operaatio Mobilisaatio syntyi, kun Verwer lähti vuonna 1957 kahden opiskelukaverinsa kanssa vanhalla pakettiautolla jakamaan kristillistä kirjallisuutta ensin Meksikoon ja sitten Eurooppaan ja ympäri maailmaa.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.
Siirryttyään sivuun OM:n johdosta noin 20 vuotta sitten Verwer kiersi seurakunnissa puhumassa ja kirjoitti toistakymmentä kirjaa.

Verwerin näyn mukaisesti 1960-luvulla käynnistyi OM:n laivatyö. Lähetyslaivoilla alettiin opetuslapseuttaa eri maista tulevia vapaaehtoisia ja viedä kirjallisuutta ja avustustarvikkeita eri puolille maailmaa. Tähän mennessä OM:n laivoihin on noussut 50 miljoonaa ihmistä, ja ainakin kaksi kertaa se määrä ihmisiä on saanut kuulla evankeliumin aktioissa ja projekteissa, joita on tehty laivojen vieraillessa satamakaupungeissa eri puolilla maailmaa.

– Georgen sydän paloi Jeesukselle, Jumalan sanalle ja ihmisille, jotka eivät tunne Jeesusta. Hän oli todellinen Jumalan mies, joka muutti modernin lähetystyön suunnan, muistelee Lawrence Tong, OM:n kansainvälinen johtaja.

Siirryttyään sivuun OM:n johdosta Verwer veti viimeiset 20 vuotta erityisprojekteja, puhui hänelle tyypillisellä tarmolla seurakunnissa ja kirjoitti toistakymmentä kirjaa. Hänen pääaiheensa oli oman epätäydellisyytensä tunnustaminen ja kunnian antaminen Jumalalle, joka antaa armollisesti anteeksi ihmisten synnit ja toimii heidän kauttaan kaikista heidän virheistään huolimatta. Verwer nimitti sitä ”messiologiaksi”.

– George uranuurtajana oli paljon meitä muita edellä hengellisessä elämässään, ajattelussaan, näyssään ja ajan suuntausten tulkinnassa. Koskaan ei tule toista George Verweriä, Tong toteaa.