Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Bensalla ja pärinällä elämänhallintaa nuorille

 

Moottoripajahanketta luotsaa Veijo Kiviluoma. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Kristillinen Nuorten Keskus haluaa Suomeen lisää moottoripajoja, joissa nuoret saavat puunata ja tuunata kaksi- ja nelipyöräisiä. Toimintaan osallistuu jo parisensataa nuorta.

Valtakunnallista moottoripajahanketta vetävä Veijo Kiviluoma kertoo, että bensasta ja pärinästä kiinnostuneet ovat tulleet pajoihin mielellään.

– Päätavoite on sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Moottoripajoilla he saavat moniammatillista tukea ja ohjausta, myös työkokemusta.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Rasvamontussa tulevaisuuden pohdinta ja elämän todellisuus ovat ihmisen kokoisia. Luottamus syntyy onnistumisen kokemuksen kautta.

Pajalle tullaan, vaikka koulu tai työ ei kiinnostaisikaan. Siellä saa rassata antaumuksella omia tai kavereiden menopelejä aikuisen ammattilaisen seurassa.

Kiviluoman mukaan moottoripajoilla on nyt hyvä noste. Eri puolilta Suomea tulee usein yhteydenottoja, joissa suunnitellaan uuden pajan perustamista. Kiviluoman lisäksi hanketta vie eteenpäin kolme aluetyöntekijää.

Juuri nyt hanke levittää eri puolille Suomea tietoutta autofiksauksesta. Ensimmäinen koulutus järjestetään Tampereella maaliskuun 7:ntenä, Rasulankatu 7:ssä.

Nuorten Keskus on kristillisen nuorisotyön valtakunnallinen keskus- ja palvelujärjestö.