Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Avioliittoon vihkiminen Suomen Vapaakirkossa

 

Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen

Avioliitto on miehen ja naisen välinen.

Suomen Vapaakirkko on ilmaissut oman avioliittonäkemyksensä kirkon yhdyskuntajärjestyksen vihkimiseen liittyvässä pykälässä, jonka mukaan: ”Avioliittoon vihkiminen on toimitettava Vapaakirkon perinteen edellyttämällä tavalla miehen ja naisen välillä.”

– Tämä on yksi yhdyskuntajärjestyksen ilmaisemia vapaakirkollisia periaatteita, joihin jokainen seurakunta, varsinainen jäsen ja työntekijä on sitoutunut. Vihkimisoikeuden omaavilla pastoreilla ei ole Vapaakirkossa mahdollisuutta vihkiä samaa sukupuolta olevia avioliittoon, toteaa kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ei muutoksia nykykäytäntöön

– Vapaakirkossa pitäydymme kristillisen avioliiton näkemykseen, joka edellyttää puolisoiden olevan eri sukupuolta. Uskomme, että se olisi paras vaihtoehto koko yhteiskunnalle sen perusyksikön, perheen, muodostamiseen. Kun uusi avioliittolaki nyt maaliskuussa astuu voimaan, edustamme tältä osin vastakulttuuria. Niin kauan kuin pastoreillamme oleva vihkioikeus ei merkitse velvollisuutta toimia vakaumustaan vastaan, emme näe tarvetta vihkioikeudesta luopumiseen, Vuorinen linjaa.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024

Aiheet