Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Avioliiton vuorovaikutuksen uudistanut verkkokurssi löytyi sattumalta somesta

 

Tällä kuvalla Racing Team H ja E esittäytyi verkkokurssin alustalla. Syvemmälle-verkkotapahtumassa yhteisöllisyyttä on luotu chattihuoneessa. Osallistujat ovat saaneet halutessaan jakaa teemoihin ja tehtäviin liittyviä kuvia ja videoita. Kuva: Henna ja Eero Hämäläinen

Henna ja Eero Hämäläinen Viitasaarelta osallistuivat Parempi avioliitto ry:n kuuden päivän mittaiseen Syvemmälle-verkkotapahtumaan heinäkuussa. Pari on ollut mukana molemmilla Parempi avioliitto ry:n tämän kesän verkkokursseilla.

–  Löysin kesäkuun Lähemmäs-kurssin sattumalta Facebookista ja jäimme koukkuun, Henna nauraa.
Hämäläisten kotona eletään uusperheen arkea, johon kuuluvat molempien kohta 14- ja 15-vuotiaat tytöt. Vauhdikkaan parin harrastuksiin kuuluvat moottoripyöräily, vanhat autot, kuntosali ja liikunta eri muodoissaan.

Verkkokurssialustalle ilmestyi muiden osallistujien ihailtaviksi video, jossa näkyivät moottoripyörät, Eeron Honda CB (750) ja Hennan Kawasaki ZR7 (750), sekä kuva Eerosta säätämässä parin hääauton renkaiden ilmanpaineita.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Tarpeellinen pysähdys parisuhteen äärelle

Henna ja Eero ovat havainneet, että verkkokurssi on oivallinen tapa pysähtyä parisuhteen äärelle.
– Viikonlopun kurssi oli pintaraapaisu. On tosi hyvä, että nyt on käyty osittain samojakin aiheita eri ihmisten luennoimina. On saanut rauhassa miettiä ja soveltaa omaan arkeen.

– Vuorovaikutus välillämme on parantunut ja molempien suhdetarpeet tulleet selville, Eero pohtii.
– Ollaan siis päästy syvemmälle, Henna täydentää kurssin nimellä leikitellen.

Henna ja Eero ovat osallistuneet tapahtuman pienryhmään iltapäivisin Zoom-videoyhteyden välityksellä.  Ryhmässä oli aluksi kaksi paria ja ryhmänohjaajat, mutta toisen parin tilanne ei mahdollistanut ryhmään osallistumista parin kerran jälkeen.

Hämäläisten mielestä pienryhmä on toiminut hyvin etäyhteyksilläkin ja pelkästään ohjaajienkin kanssa keskustelu on rikastuttanut parin omia juttuhetkiä.
– Keskustelut vievät teemoja syvemmälle puolin ja toisin. Ryhmä on antoisa ja se on antanut meille illaksikin juteltavaa, Eero kiittää.
– Odotetaan kyllä ryhmänohjaajien ja ryhmäläisten tapaamista ihan oikeasti ja siksi ilmoittauduttiin vielä elokuussa Lempeä lakeudelle -kurssille Lapualle, Henna yllättää.