Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Astrologia, tähtiin kirjoitettu kohtalo?

 

Astrologiassa uskotaan, että avaruus ja tähtien liikkeet voivat ennustaa tulevaisuutta. Horoskooppien uskotaan voivan kertoa ihimiskohtaloista. Kysymyksiin vastaa pastori Timo Nisula.

Teksti Joonas Immonen | Kuva Kevin Carden/123rf.com

Kuinka tähdistä ennustamiseen tulisi suhtautua?

Myöhäisantiikin aikaan kirkkoisä Augustinus perusteli astrologian harhaoppisuutta viittaamalla puhtaaseen järkeen sekä Jumalan ilmoituksen kohtiin.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Hän käytti esimerkkinä kaksosia. Jos kaksoset, joilla on siis sama horoskooppi, kasvavat erillään toisistaan, heillä on toisistaan poikkeavat elämät vastoin astrologian väitteitä.

Kristityn tulee pysyä erossa taikauskoisesta hölynpölystä. Tähtiä saa kyllä tutkia ja ihailla yhden ainoan Jumalan luomuksina. Astronomia on asia erikseen. Se on avaruuden tieteellistä tutkimusta, jota voi lukea ja tutkia tähtitaivasta kaukoputkien avulla.

Lue artikkeli kokonaan Nuotta.com-sivuilta.