Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Askel kerrallaan lähetystyön hyväksi

 

Mirva Heinonen on kiitollinen mahdollisuudesta liikkua lähetystyön hyväksi. Kuva: Hanna Lindberg.

Raumalainen Mirva Heinonen juoksee tulevana lauantaina ensimmäistä kertaa elämässään juoksutapahtumassa Tampere Maratonilla. ”Lähetystyö on tärkeällä sijalla elämässäni ja evankeliumin kertominen juutalaisille erityisesti”, Mirva kertoo.

Tämä on hyvä syy osallistua Tampere Maraton -tapahtumaan ja haastaa sitä kautta ystävätkin tukemaan taloudellisesti Mirvan sydäntä lähellä olevan Caspari-keskuksen työtä Lähetysyhdistys Kylväjän kautta.

Mirva on pitänyt peruskunnostaan ja terveydestään huolta, mutta viime keväänä hän sai kimmokkeen aktivoitua ja alkaa liikkua säännöllisemmin. ”Päätin koittaa juoksemista, mutta alussa kunto riitti kävelyn lisäksi vain muutamaan juoksupyrähdykseen. Hiljalleen juoksuosuudet kasvoivat ja kävelymatka lyheni,” kuvaa Mirva. ”Kun ystäväni kesäkuun alussa kuuli, että olin käynyt aamulenkillä, hän kutsui minut mukaan Run for Missions -juoksuhaasteeseen ja Tampereen tapahtumaan. En ollut kuullut aiemmin asiasta, mutta lupauduin mukaan. Osallistuminen on tehnyt juoksuharjoittelusta tavoitteellisempaa, sillä halusin pystyä juoksemaan 10 kilometrin kilpailumatkan ennen varsinaista tapahtumaa.” Niin vain kympin lenkkejä on kesän aikana tullut tehtyä jo muutamia ja Mirva on valmis Tampere Maratonille juoksemaan lähetystyötä tunnetuksi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Mirva kertoo säännöllisen lenkkeilyn tuoneen paljon hyvää mieltä ja jaksamista arkipäivään. Kunto on selkeästi parantunut ja painonhallintakin on helpompaa. ”On uskomatonta, että aloitin juoksemisen keväällä lähes nollasta ja nyt saan olla mukana juoksemassa yhdessä muiden kanssa! Olen kiitollinen mahdollisuudesta liikkua ja nimenomaan lähetystyön hyväksi”, iloitsee Mirva Heinonen.

Kannustajilla on oma tärkeä tehtävänsä reitin varrella kirittämässä matkaa Run for Missions -viirien kanssa. Sponsorit puolestaan mahdollistavat taloudellisen tuen lähetystyölle. ”Osoittamalla kiinnostuksesi juoksijan fyysistä panostusta kohtaan ja antamalla oman taloudellisen tukesi lähetykselle innostat meitä juoksijoita jaksamaan oman osuutemme”, haastaa Mirva kannustajia ja sponsoreita.

Medialähetys Sanansaattajat aloitti Run for Missions -juoksuhaasteen vuosi sitten kutsumalla muutkin lähetysjärjestöt juoksemaan lähetystyön hyväksi. Nyt mukana ovat Sansan lisäksi Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ja Suomen Lähetysseura. Yksittäiset juoksijat ovat osallistuneet kesän mittaan jo useampiin juoksutapahtumiin. Syksyn päätapahtumat ovat Tampere-maraton tulevana viikonloppuna ja Helsingissä 1.9. juostava Midnight Run.

 

 
Kylvaja artikkelibanneri