Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Arkkipiispa Kari Mäkinen: ”Älä alistu” ei ole kirkon kampanja

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen käytti kirkon ääntä verkossa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen käyttää kirkon ääntä irtisanoutumalla Älä alistu -kampanjasta. Mäkinen osallistui homoseksuaalisuudesta syntyneeseen verkkokeskusteluun sosiaalisessa mediassa Suomi24.fi:n Kirkko kuulolla -palstalla.

Facebook-sivustolla käynnistyi tiistaina 21.3. laaja verkkokeskustelu kristillisen Nuotta-lehden Älä alistu -kampanjasta, jossa puhutaan muun muassa homoseksuaalisuudesta ja eheytymisestä. Kampanjan taustalla ovat muutamat herätysliikkeet kuten Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Kansanlähetys. Kirkkohallitus ei ole kampanjassa mukana.

– Olen seurannut virinnyttä keskustelua, joka koskee seksuaalista identiteettiä. Sen yhteydessä olen ajatellut erityisesti niitä homoseksuaaleja, jotka mieli arkana kysyvät, voinko olla omana itsenäni näkyvä, täysiarvoinen ihminen vai pitääkö minun kätkeytyä ja vaieta. Heille haluan sanoa: Sinä olet arvokas, Jumalan luoma ihminen omana kokonaisena itsenäsi juuri sellaisena kuin olet. Sinulla on oikeus rakkauteen, läheisyyteen ja lämpöön. Et ole oman identiteettisi takia rikollinen, sairas tai erityisellä tavalla syntinen.

SEKL Neliöb. vko 48. MJa

Mäkinen irtisanoutuu selvin sanoin arkkipiispana Älä alistu -kampanjasta.

– Ymmärrän, että kysymys homoseksuaalisuuden kohtaamisesta itsessä ja toisissa sisältää vaikeutta, niin kuin seksuaalisuuden kohtaaminen aina. Sitä vaikeutta tunnistan myös nyt meneillään olevassa keskustelussa. Myös sen käsittelyyn julkisessa keskustelussa on oltava tilaa. Se ei saa johtaa toisen ihmisen vähättelyyn tai toisen identiteettiä koskevaan torjuntaan. Kampanja, joka keskustelun on käynnistänyt, ei ole kirkon järjestämä kampanja.

Lue myös: ”Nuorten Älä alistu! -kampanja haastaa vallitsevan arvomaailman

Kirkon edustajat ja eduskuntapuolueiden puheenjohtajat keskustelevat kirkon ja yhteiskunnan arvoista suorassa  Kirkon arvoilta -lähetyksessä Radio Deissä tiistaina klo 18.30-20.25.

 
Dei, Ihmisen ääni, artikkeliban. (2/2) 3.10.- MJa