Pekka Simojoelle kultalevy

 

Pekka Simojoki. KUVA: VEXI SAVIJOKI

Gospelmuusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoelle myönnetään kultalevy tuplaäänitteestä Puolimatkan majatalo.

Kultalevyn luovutus tapahtuu Suomen Lähetysseuran Lähetyskirkossa pidettävässä kutsuvierastilaisuudessa 29. maaliskuuta.

Puolimatkan majatalo -levy sisältää kaikkiaan 28 Simojoen omaa laulua, muun muassa kappaleet Kahden maan kansalainen, Särkyneiden majatalo ja Tänään häneen uskon. Laulut ovat syntyneet useiden vuosien aikana, monien matkojen varrella.

– Tämä on hieno juttu, ei näitä ihan joka päivä tule, varsinkaan hengellisen musiikin puolella, Simojoki kommentoi palkintoa.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Simojoki tunnustaa, että joskus on vähän harmittanut kun maallisen musiikin puolella palkintoja tippuu niin helposti.

– Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että onnellisimmillaan sitä on silloin kun saa tehdä omaa juttuaan oman näköisesti, Simojoki sanoo.

Pekka Simojoki on erityisen hyvillään siitä, että palkinto tuli juuri Puolimatkan majatalo -levystä.

– Tällä levyllä ovat kaikista henkilökohtaisimmat lauluni. Uskon, että sen levyn voima on sen maanläheisyydessä. Olen tavannut sanoa, että hyvän hengellisen laulun resepti on mullan maku ja taivaan tuoksu. Sfääreissä kulkeminen ei kosketa.

Simojoki uskoo, että uuden musiikin syntyminen vuodesta toiseen on kiinni yksinkertaisesti hyvästä työmotivaatiosta.

– Tässä hommassa koen työn iloa. Saan puhua tärkeästä asiasta ja kuulla myös ihmisten tarinoita. Kukaan ihminen ei ole evankelioimisen kohde vaan rakastamisen kohde, se pitäisi muistaa. Meidän tehtävämme on elää elämämme täysillä ja yrittää väläyttää ihmisille pala taivaasta, Simojoki innostuu pohtimaan.

Monessa mukana

Pekka Simojoki on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja lauluntekijöitä. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja hengellisiä lauluja ja virsiä, messuja ja musikaaleja. Yhteensä lauluja on kertynyt noin 650.

Erityisesti yhteistyö runoilija Anna-Mari Kaskisen kanssa on tuottanut monia klassikkoja. Simojoen ja Kaskisen yhteistyönä ovat syntyneet muun muassa Afrikkalainen gospelmessu (1981), Liekit-musikaali (1984) ja Meidän messu (1985).

Tällä hetkellä he työstävät uutta Onnen vuori -musikaalia, joka saa ensiesityksensä 28.5. Mikkelissä pidettävässä ekumeenisessa raamattutapahtumassa, joka on saanut nimekseen Avain.

Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa yli 50 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Pidä minusta kiinni -cd sai platinalevyn ja Kuule minun ääneni kultalevyn vuonna 2008.

Myös Anna-Mari Kaskisen ja Petri Laaksosen kanssa yhdessä toteutettu Lauluja särkyneille sai kultalevyn vuonna 2007. Kultalevyn raja on vuoden 2010 alusta lähtien ollut 10 000 kappaletta, kun se aiemmin oli 15 000 kappaletta.

Pekka Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu kymmenellä eri kielellä. Hän on myös tehnyt lukuisia konserttivierailuja ulkomaille eri kokoonpanojen kanssa. Simojoen perustamia musiikkiryhmiä ovat mm. Alabasteri, Jakaranda-kuoro sekä gospelrockia soittava Exit-yhtye. Tällä hetkellä hän johtaa riihimäkeläistä EtCetera-kuoroa.