Argentiinalaissyntyinen evankelista Luis Palau on kuollut

 

Kuva: Luis Palau Association

Argentiinalaissyntyinen evankelista Luis Palau julisti evankeliumia elinaikanaan yli 80 maassa. Palau menehtyi keuhkosyöpään 11. maaliskuuta.

Argentiinalaissyntyinen, Yhdysvaltoihin kotiutunut evankelista Luis Palau kertoi kolme vuotta sitten sairastavansa pitkälle edennyttä keuhkosyöpää. Nyt taistelu on päättynyt ja Luis Palau on päässyt perille. Hän oli kuollessaan 86-vuotias.

Luis Palau teki evankelioimistyötä yli viidenkymmenen vuoden ajan ympäri maailmaa. Palau julisti evankeliumia yli 80 maassa ja johdatti miljoonia ihmisiä Jeesuksen luokse. Hänen missiotapahtumansa eri puolilla maailmaa toivat yhteen eri taustoista olevia kristittyjä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Palauta on sanottu yhdeksi Billy Grahamin merkittävimmäksi seuraajaksi. Nuorena miehenä Palau toimi Billy Grahamin espanjankielen tulkkina. Luis Palau perusti oman palvelutyön Luis Palau Association vuonna 1978.

Palau tunnetaan Raamattuun sitoutuneena, Jeesusta kirkkaasti julistavana evankelistana. Luis Palau on myös aikoinaan vieraillut Suomessa.

Luis Palaun pojat Kevin ja Andrew ovat mukana Luis Palau Associationin työssä. Kevin johtaa järjestöä ja Andrew toimii evankelistana.

 

 

Aiheet