Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Arabityttö luki juutalaisten ja kristittyjen vastaista viharunoa televisiossa

 

Juutalaisvastaista sanomaa kuulee Lähi-idässä moskeijoiden lisäksi televisiosta. Kuvan moskeija sijaitsee Jerikossa.

Palestiinalaishallinnon alaisella tv-kanavalla esitetty lastenohjelma yllytti katsojia kivittämään juutalaisia ja kristittyjä.

Palestiinalaishallinnon alaisesta lasten TV-ohjelmasta on jälleen noussut kohu. Uusimmassa tapauksessa ruutuun oli laitettu nuori tyttö lukemaan juutalaisia ja kristittyjä vastaan osoitettua viharunoa.

Runossa muun muassa kuvaillaan juutalaisia ja kristittyjä ”pelkureiksi ja halveksittaviksi” sekä yllytetään lapsia muun muassa kivittämään heitä ja taistelemaan ”Siionia” vastaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Ohjelma esitettiin ensimmäisen kerran toukokuussa ja uudestaan kesäkuussa.

Palestiinalaisalueiden mediaa tarkkaileva Palestinian Media Watch (PMW) -järjestö toteaa ohjelman edustavan tyypillistä lapsille suunnattua ideologista viestintää, jolla pyritään varmistamaan, että lapset jatkavat vanhempiensa taistelua juutalaisia ja kristittyjä vastaan.

Vuonna 2007 kansainvälistä huomiota sai Gazassa tuotettu lastenohjelma, jonka jaksoissa Mikki Hiirtä muistuttava hahmo julisti Yhdysvaltojen ja Israelin vastaista sanomaa.

PMW on vuonna 1996 perustettu israelilainen kansalaisjärjestö, joka tarkkailee palestiinalaisalueiden kehitystä erityisesti median ja koulukirjojen sisältöjen kautta.

 

 

Katso katkelmia kyseisestä lastenohjelmasta Youtubesta.

Lue Christian Postin aihetta koskeva uutinen tästä.