Antero Laukkanen koko perheen vapputapahtumassa: Kristillinen arvopohja on hyvinvointiyhteiskunnan paras perusta

 

Kuva: Timo Granström

Kansanedustaja Antero Laukkanen (KD) piti tervehdyspuheen Koko perheen vappu -tapahtumassa, jonka ohjelmassa oli Jeesus-marssi 25:ttä kertaa.

– Jeesus-marssi ei ole poliittinen liike, vaan rukousliike. Sen tarkoituksena on tuoda Jumalan ylistäminen ja ilo, kiitollisuus ja rukous keskelle kaupunkia. Sen merkittävin osa on kaikkien kristittyjen yhteinen julistus siitä, että Jumala on hyvä ja hänen rakkautensa on aivan jokaista varten.

Laukkanen muistutti, että Suomesta on rakentunut sadan vuoden aikana hyvin köyhästä maasta monella mittarilla hyvinvoinnin vertailussa maailman paras maa.

Sansa 1kk vuosisop1

– Miten tämä on ollut mahdollista? Vastaus on mielestäni hyvin yksinkertainen: Suomen kansa oppi lukemaan Raamattua lukemalla. Meistä alkoi kasvaa yhteiskunta, jossa koulutuksen ja sivistyksen merkitys korostui, olimme edelläkävijöitä. Kristilliset arvot juurtuivat syvälle kansamme sydämeen ja omaantuntoon.

– Suomalaisen sielunmaiseman täyttivät kristilliset hyveet: rehellisyys, oikeudenmukaisuus, perhekeskeisyys, työn tekeminen oman leivän eteen, lähimmäisyys, toisista huolehtiminen, omasta jakaminen, kohtuullisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Tätä elämäntapaa alettiin kutsua hyvinvointiyhteiskunnaksi. Se syntyi ja kehittyi kristillisen uskon ja arvopohjan vaikutuksesta, Laukkanen totesi.

– Kristillinen arvopohja on ollut hyvinvointiyhteiskuntamme paras perusta historiassa ja on sitä tänäänkin.

Hengellinen reformaatio voi pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan

Laukkasen mukaan tämä perusta murtuu ja katoaa silloin, kun Raamattu ja kristinuskon ajattomat totuudet siirretään syrjään. ”Niin kuin valitettavasti nyt näemme tapahtuvan”.

– Kun omasta kiinni pitäminen nousee ihmisen keskeiseksi arvoksi, kadotamme välittämisen ja yhteisöllisyyden. Näin ei saa tapahtua.

– Hyvinvointiyhteiskunnan voi pelastaa vain yhteiskunnan hengellinen reformaatio, jossa sydämet jälleen kääntyvät Jumalan puoleen ja saamme kokea kansallisen mielenmuutoksen ja -uudistuksen, jossa jälleen nämä kristilliset hyveet tuodaan päätöksenteon keskiöön. Kristillisen arvoperustan rakentaminen uudelleen yhteiskuntamme perustaksi on meille sydämen asia ja suuri rukousaihe, Laukkanen painotti.