Kaisamari Hintikka kolmas Espoon piispanvaaliin ilmoittautunut

 

Kaisamari Hintikka on Espoon seuraava piispa. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Espoon piispanvaaliin on epävirallisesti ilmoittautunut kolme ehdokasta, vaikka virallinen ehdokasasettelu alkaa vasta 21.6. Mukaan ovat lähdössä kisapappi Leena Huovinen, kouluttaja Juhani Holma ja apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka.

Kaisamari Hintikan tukiryhmä on pyytänyt Hintikkaa asettumaan ehdokkaaksi Espoon hiippakunnan piispanvaaliin. Hintikka on vastannut kutsuun myöntävästi.

Kaisamari Hintikka on teologian tohtori ja Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, joka oli ehdolla myös Helsingin piispanvaalissa viime syksynä.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

”Kaisamari Hintikka on mielestämme hyvänsisuinen ja taitava johtaja. Eri työtehtävissään hän on tottunut neuvottelemaan ja luomaan yhteyttä hyvinkin erimielisten ryhmien välillä. Elämänasenteeltaan ja työotteeltaan Kaisamari on myönteinen, nopeasti oivaltava ja lähimmäisiään arvostava”, tukijaryhmän lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Hintikan lisäksi Espoon hiippakunnan piispanvaaliin ovat alustavasti ilmoittautuneet mukaan myös Kirkon koulutuskeskuksessa työskentelevä teologian tohtori Juhani Holma ja johtavana oppilaitospappina työskentelevä rovasti Leena Huovinen.

Espoon hiippakunnan piispanvaali on 8. lokakuuta 2018. Mahdollinen toinen kierros käydään 1.11. Piispa vihitään virkaansa 10.2.2019. Virallinen ehdokasasettelu alkaa 21.6. ja päättyy 21.8.