Jeesus-marssi täytti Senaatintorin

 

Senaatintorille suuntasi vappupäivänä Jeesus-marssi 25. kertaa. Kuva: Timo Granström

25-vuotias Jeesus-marssi sai tuhatmäärin väkeä liikkeelle Koko perheen vappu –tapahtumassa
Helsingin Senaatintorilla vappupäivänä.

Kansanedustaja Antero Laukkanen toi tilaisuuteen valtiovallan tervehdyksen.

– Jeesus-marssi ei ole poliittinen liike, vaan rukousliike. Sen tarkoituksena on tuoda Jumalan ylistäminen ja ilo, kiitollisuus ja rukous keskelle kaupunkia. Sen merkittävin osa on kaikkien kristittyjen yhteinen julistus siitä, että Jumala on hyvä ja hänen rakkautensa on aivan jokaista varten.

SEKL neliö1kk talvi

Senaatintorille kokoontunutta yleisöä viihdytti musiikkievankelista Jippu ja nigerialainen Hosanna ylistysryhmä. Yllätysesiintyjänä lavalle ilmestyi Roberto Brandao, joka on tuttu monille Voice of Finland -ohjelmasta. Brandao työskentelee Harvest Church Finland seurakunnan pastorina.

Suuressa seurakuntateltassa kävi melkoinen kuhina, kun ihmiset tutustuivat erilaisten kristillisten seurakuntien ja yhteisöjen toimintaan.

Lapsivieraissa erityistä kiinnostusta herättivät MAF-lähetyslentäjien lentosimulaattorit ja Lasten Mission toimintateltta, josta löytyi erilaisia tarkkuutta vaativat tehtäviä. Tilaisuus huipentui suuren Jippii-lastenkuoron 20-vuotiskonserttiin Tuomiokirkossa.

Tapahtuman toteutus vaatii kymmenien vapaaehtoisten ponnistuksen. Lumi ja Jani Toiviainen olivat jo toista kertaa vetämässä torikahvilaa.

– Tämä on ihana mahdollisuus näyttää, että Jeesus on elävä. Haluamme palvella iloisina, jotta ihmiset saavat todistuksen meistä. Meidän sydämessä on missio mennä maailmaan ja viedä Jumalan sanaa kaikille.

Projektin pääkoordinaattori Jorma Lahikainen oli tyytyväinen tapahtumaan.

– On upeaa, kun kymmenet kristilliset tahot puhaltavat yhteen hiileen ja saamme yhdessä näkyä ja kuulua Helsingin paraatipaikalla vappuna.

Perinteisen Koko perheen vappu -tapahtuman järjestivät Kristityt Yhdessä ry ja Radio Dei yhdessä lukuisten seurakuntien, kristillisten yhteisöjen ja yritysten kanssa. Lisäksi kymmenet talkoolaiset antoivat panoksen tapahtuman onnistumiseksi.

 
Radio Dei Radiot_fi