Annukka Laineen taide todistaa pelastavasta rakkaudesta

 

Annukka Laine on tehnyt useita sinisiä

Kristitty taidemaalari Annukka Laine on tänään avannut näyttelynsä Tampereella Kalevan kirkon seurakuntasalissa. Hän haluaa saatella kirkossa kävijöitä kuvin ja luennoin paastonaikaan ja Jumalan sanan ääreen.

Monet suomalaiset käyvät usein ulkomaanmatkoillaan katolisissa ja ortodoksisissa kirkoissa katsomassa niissä esillä olevaa taidetta.
– Yhtä lailla luterilaisessa kirkossa voi oppia tuntemaan Jumalaa ja tulla puhutelluksi kuvan avulla, ylöjärveläinen Annukka Laine muistuttaa.

Juuri avautuneeseen näyttelyyn liittyen taidemaalari pitää luentoja, joiden teemat liittyvät pelastukseen, paastonaikaan, tuonelaan, Jumalan rakkauteen ja Jeesuksen ylösnousemukseen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Yksi luento kuullaan näyttelyn päätteeksi, toisena pääsiäispäivänä. Se kertoo ajasta ylösnousseen seurassa, pääsiäisestä helluntaihin.

Annukka Laineelle maalaaminen – ja visuaalisuus – on keino hahmottaa niin itseään kuin maailmaa ja elämää.
– Kutsumukseni on kirkkotaide, johon olen viime vuodet keskittynyt. Olen saanut maalata mm. kirkkojen alttarimaalauksia.

Hän tekee myös seurakuntavierailuja, joilla hän valottaa kuviensa kautta kirkkovuotta ja pelastushistoriaa.

Juuri avautunut näyttely on avoinna huhtikuun kuudenteen päivään saakka kolmena päivänä viikossa. Esillä on monia kymmeniä töitä viime vuosikymmeniltä.