Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Amerikkalaispastori: Onko seurakunnissa turvallista ripittäytyä?

 

Amerikkalaispastori toivoisi seurakuntalaisille luottamuksellisia pienryhmiä. Kuva: Shutterstock

Miksi kasvottomat rippisivustot ja -sovellukset ovat niin suosittuja, pastori Stephen Altrogge kysyy.

Ihmiset tunnustavat syntejään yhä enemmän siihen tarkoitetuilla nettisivuilla ja sovelluksissa. Esimerkiksi Post Secret -palvelu ottaa vastaan nimettömiä tunnustuspostikortteja, joiden sisältö julkaistaan nettisivulla. Whisper-niminen sovellus taas lupaa myös yhteisöllistä tukea.

Miksi kasvottomat rippisivustot ja -sovellukset ovat niin suosittuja? kysyy Stephen Altrogge, indianalaisen Sovereign Grace -seurakunnan pastori blogissaan.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Hänen mukaansa varsinainen kysymys kuuluu, onko seurakunnissa turvallista tunnustaa syntejä. Voiko siellä kertoa homoseksuaalisuudesta, bulimiasta tai lääkeriippuvuudesta?

”Epäilen, että monissa tilanteissa vastaus on ei. Näin ei tulisi olla”, Altrogge kirjoittaa.

Altroggen mukaan seurakunnista voisi tulla inhimillisempiä, jos uskovat ripittäytyisivät toisilleen pienryhmissä ja pastorit saarnaisivat myös konkreettisista synneistä, kuten huumeongelmista, viiltelystä, seksuaalisista kiusauksista, kavalluksista ”ja monista muista synneistä, joiden puolesta Jeesus kuoli ristillä”.

”Kirkko ei ole kuntokeskus, jonne ihmiset tulevat parantamaan itseään. Se on sairaala, jossa kuolemansairaat ihmiset tapaavat Suuren Lääkärin”, Altrogge huomauttaa.

Blogikirjoitus löytyy täältä.