Amerikkalainen tutkimus: joka kymmenes protestanttikirkko on joutunut kavalluksen uhriksi

 

Kuva: Pixabay

LifeWay Researchin uuden tutkimuksen mukaa joka kymmenennestä protestanttisesta kirkosta on kavallettu rahaa.

LifeWay Researchin johtajan Scott McConnellin mukaan tämä saattaa johtua siitä, että kirkot ovat usein taloudenhoidossa riippuvaisia vapaaehtoisista. Vapaaehtoiset ovat yleensä rehellisiä, mutta kirkoilla ei usein ole mahdollisuuksia saada kiinni niitä, jotka eivät ole. McConnellin mukaan tämän takia rahoja on kadonnut.

– Kirkot toimivat luottamuksella – mutta he tietävät myös, että ihmiset ovat epätäydellisiä ja he voivat joutua houkutuksien alaisiksi, McConnell sanoo.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Tutkimuksen mukaan 9 % kirkkojen papeista kertoi, että heidän seurakunnastaan on kavallettu rahaa. 91% sanoi, että heidän tietääkseen heidän seurakunnassaan ei ole tapahtunut kavalluksia. Keskikokoisilla kirkkoilla, joilla on 100–249 jäsentä, on pienempi todennäköisyys varojen kavaltamiseen (6%) kuin kirkolla, jolla on 250 tai enemmän jäseniä (12%).

Tutkimuksessa kysyttiin myös milloin viimeksi kirkkojen talouskirjat on tarkastettu. 47% vastasi, että talousasiat on tarkastettu kokonaan viime vuonna. 19% sanoi, että ne on tarkastettu viimeisen neljän vuoden aikana. 10% kertoi, ettei niitä ole tarkistettu ikinä. Toiset 10% kertoivat, että tarkastuksesta on yli viisi vuotta. 14% vastaajista ei ollut varma milloin talouskirjat on viimeksi tarkistettu.

 

 

 

Aiheet

,