Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Al Massira saattelee arabit kristittyjen maailmaan

 

Kuva: Aarne Ormio, Kirkon kuvapankki

Moni tuntee Alfan Suomessa ja ulkomailla. Se on suosittu kurssi kristinuskon perusteista. Arabeille suunnattu Al Massira –kurssi järjestetään samalla, toimivalla sapluunalla.

Al Massira –ohjaajakoulutuksia järjestää evankelis-luterilainen Suomen muslimityön toimikunta MUST, joka pitää seuraavan kurssin ensi viikonloppuna 1.-3.12. Kauniaisissa, Suomen Raamattuopistolla.

Pääkouluttajana toimii englantilainen Amged Mechael, joka oli samassa roolissa edelliselläkin, viime toukokuussa pidetyllä kurssilla.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Al Massira on arabiaa ja tarkoittaa yhteistä matkaa.

Päijät-Hämeen piirisihteeri Anne Takala Kansanlähetyksestä kävi Al Massira –ohjaajakoulutuksensa helmikuussa.

– Toukokuussa Lahden Ristinkirkossa tuli luokseni arabeja, jotka halusivat opetusta kristinuskosta. Olin suunnitellut aloittaa Al Massiran syksyllä, mutta tajusin, että emme voi odottaa siihen asti. Käynnistimme kurssin kahden viikon kuluttua.

Al Massira –materiaaliin sisältyy 13 arabiankielistä, kristinuskon perusteista kertovaa videota, joissa on englanninkielinen tekstitys.

Yhdellä kurssikerralla katsotaan yksi video ja keskustellaan siitä ryhmässä. Kokoontumiset alkavat aina yhteisellä, maksuttomalla aterialla.

Anne Takala kiittää Al Massiran materiaaleja tasokkaiksi sekä sisällöltään että visuaaliselta ilmeeltään.

– Todistukset ovat puhuttelevia ja opetus Raamatulle uskollista. Kaikki tämä on toteutettu niin, että arabitaustaisten on niitä kulttuurisesti helppo ymmärtää.

Al Massira –kurssi oli Takalan mukaan onnistunut.

– Kokoontumisiin osallistui kolmisenkymmentä henkilöä, joista kerralla oli yleensä paikalla 15-20. Innokkaimmat tulivat paikalle jo kello 15.15, vaikka aloitus tapahtui vasta kello 17!

Keskusteluissa osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään, joissa kussakin oli tulkki.

– Ajatustenvaihto oli vilkasta, sillä osallistujille uskonnosta puhuminen on luontevaa, Takala summaa.

Niitäkin oli, joita anti ei kiinnostanut, joten muutamat jäivät kurssilta pois.

Kun Al Massira päättyi, Kansanlähetys käynnisti jatkotoimintana raamattupiirin.

Al Massira –koulutus kehittyy koko ajan sekä kansainvälisesti että Suomessa.

Videoiden farsinkielinen ääniraita valmistunee vuoden alussa. Eurooppalaisessa yhteistyössä tekeillä on materiaalit mm. venäjäksi, turkiksi ja kurdiksi.

Tästä sekä ensi viikonlopun ohjaajakoulutuksesta uutisoi mm. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lokakuussa 2017 ilmestynyt monikulttuurisen työn tiedote.