Aito avioliitto ry:n osallistuminen Educa-messuille on evätty – yhdistyksen puheenjohtaja: Yhdenvertaisuus ei toteudu

 

Kuva: Aito avioliitto ry/Pentti Tuovinen

Educa-messujen järjestäjät Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Suomen Messut tiedottivat perjantaina 11.1. päätöksestään perua Aito avioliitto ry:n osallistuminen Educa-messuille.

OAJ:n verkkosivuilla julkaistussa uutisessa kerrotaan, että Educa-messujen järjestäjät OAJ ja Suomen Messut pohtivat etukäteen paljon Aito avioliitto ry:n osallistumista Educa-messuille. OAJ:n mukaan järjestön jäseniltä tuli paljon kriittistä palautetta Aito avioliitto ry:n osallistumisesta messuilla.

”Kuuntelimme, kävimme kokonaisuuden läpi ja tulimme siihen lopputulokseen, että Aito avioliitto ry ei osallistu Educa-messuille, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen”, sanoo tiedotteessa.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Aito avioliitto ry ajaa avioliittokäsitystä, jonka mukaan avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto.  Yhdistyksen tavoitteena on myös turvata avioliitossa lapsen luonnollinen ihmisoikeus isään ja äitiin.

Yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Koivula kertoo yhdistyksen verkkosivuilla: ”Olemme pettyneet Suomen Messujen ja OAJ:n päätökseen evätä tulomme Educa-messuille. Aito avioliitto ry oli jo hyväksytty näytteilleasettajiksi ja olimme maksaneet paikan.”

Koivula arvelee peruuntumisen syyksi ulkopuolisen painostuksen.

”Emme pidä tällaista ratkaisua tasa-arvoisena, yhdenvertaisena emmekä suvaitsevaisena. On hyvin valitettavaa, että perhemyönteiset arvot katsotaan messuille sopimattomaksi”, Koivula toteaa.

Educa-messut pidetään 25.-26.1.2019 Helsingin messukeskuksessa.