Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Aborttijärjestö nosti syytteen pro-life järjestöä vastaan

 

The Center for Medical Progressin abortteja koskevasta salakuvamateriaalista noussut kohu jatkuu edelleen Yhdysvalloissa.

Viime heinäkuussa Yhdysvalloissa kohun nostattanut, muun muassa abortteja tarjoava Planned Parenthood on haastanut aborttia vastustavan pro-life-järjestö The Center for Medical Progressin (CMP) oikeuteen. CMP oli kuvannut salaa Planned Parenthoodin kanssa käymiään keskusteluja.

Kesällä julkaistuissa videoissa CMP syytti Planned Parenthoodia sikiöiden elinten myymisestä. Samoin CMP raportoi Planned Parenthoodin kyseenalaisista toimitavoista, joissa esimerkiksi aborttia suorittava lääkäri saattaa muuttaa sikiön synnytysasentoa niin sanottuun perätilaan, jolloin tiettyjen elinten talteen ottaminen vahingoittumattomina on helpompaa. Toimenpide vastaa kohdun ulkopuolista abortointia, joka on Yhdysvalloissa laitonta. Väitteidensä tueksi CMP salakuvasi materiaalia Planned Parenthoodin toimitiloissa ja yksityisissä tapaamisissa eri puolilla Yhdysvaltoja.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

CMP:n julkaisema kuvamateriaali johti siihen, että Planned Parenthood menetti hetkellisesti useita tärkeitä rahoittajiaan erityisesti osavaltiotasolla, kun muun muassa 10 eri osavaltiota päätti käynnistää tutkimuksen aborttijättiläisen käytännön toimista. Samoin kuvamateriaali aloitti julkisen keskustelun järjestön eettisyydestä ja moraalista.

Tammikuussa alkaneessa syytteiden lukemisessa Planned Parenthood syyttääkin CMP:tä muun muassa kiristyksestä, valeidentiteeteistä, tekaistuista ajokorteista, yksityisten keskustelujen laittomista tallentamisista, sekä tarkoituksellisesta yrityksestä “demonisoida” Planned Parenthood ja keskeyttää sen toiminta. Vakavampi syytteenkohta sisältää syytteen liittovaltion salakuuntelua koskevan ohjesäännön rikkomisesta tarkoituksena vahingoittaa Planned Parenthoodin liiketoimintaa. Planned Parenthood myös painottaa, että salaa kuvatut videot olivat osa tarkoituksellista mustamaalauskampanjaa, josta aiheutui yhtiölle miljoonien dollarien tappiot.

The Center for Medical Progressin perustaja David Daleiden kuittaa syytteet toteamalla, että syyte oli odotettu.

“En ole asiasta huolissani. Videot tekivät tehtävänsä. Ne saivat lainsäätäjät ja amerikkalaiset ajattelemaan Planned Parenthoodin toimintaa, sekä sen rahoituslähteitä. Koko oikeusjuttu on Planned Parenthoodin naurettava kostoyritys CMP:n tutkivaa journalismia kohtaan. Emme ole tehneet mitään muuta kuin kertoneet totuuden Planned Parenthoodin laittomasta toiminnasta”, Daleiden toteaa ChristianHeadlines.com:lle antamassaan lausunnossa.

Daleiden myös toteaa, että syyte CMP:tä vastaan kuvastaa ainoastaan sitä epätoivoa, johon Planned Parenthood on ajautunut.

“Tämä temppu tulee paljastamaan Planned Parenthoodin oikean luonteen. Amerikkalaiset tulevat näkemään yhtiön sellaisena kuin se todellisuudessa on: korruptoituneena, aborteilla ja vauvan kehonosilla keinottelijana”, Daleiden toteaa.

 

Aiheet