Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Yli 75 prosenttia Pohjois-Korean uskovista ei selviä vainoista

 

Kuva Bongsu Churchin jumalanpalveluksesta. Bongsu Church on Pjongjangissa toimiva protestanttikirkko. Kuva: Flickr / Uri Tours

Arvio perustuu lähes 12 000:n Etelä-Koreaan paenneen haastatteluun. Pohjois-Korea on maailman pahin kristittyjen vainoaja.

Toistakymmentä tuhatta Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan loikannutta kristittyä sanoo, että yli 75 prosenttia heidän uskovista maanmiehistään ei selviä vainoista hengissä. Heidän mukaansa yleensä pidätetyt kristityt vain katoavat jäljettömiin.

Pohjois-Korean ihmisoikeuksia tutkiva tietokantakeskus NKDB on haastatellut aiheesta 11 730:tä rajan yli Etelä-Koreaan paennutta uskovaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kristittyjen vainoista vuosittain raportoiva Open Doors -järjestö on listannut Pohjois-Korean pitkään pahimmaksi vainovaltioksi. Maassa ei ole minkäänlaista uskonnonvapautta, vaan minkä hyvänsä uskonnon harjoittamisesta rangaistuksena on kuolemantuomio.

Ainoa paikka, jossa esiintyy jonkinlaista uskonnonharjoittamista, on pääkaupunki Pjongjang, ja sielläkin uskonnollinen toiminta on lähinnä näyteikkuna turisteille.