Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

680 lähetystyöntekijää Kristuksen asialla

 

Suomen Lähetysseura tukee mm. päiväkoteja Thaimaassa. Kuva: Jyrki Markkanen

Suomesta lähetettävien lähetystyöntekijöiden määrä laskee lievästi, sillä lähetysjärjestöt siirtyvät tukemaan paikallisia työntekijöitä.

Suomen lähetysneuvosto on julkaissut yhteiset lähetystyöntekijöiden tilastotiedot vuodelta 2014. Tilaston mukaan Suomesta lähetettynä muihin maihin on yhteensä 680 lähetystyöntekijää, joka on n. 1,5% vähemmän kuin aiempina vuosina. He sijoittuvat eri tehtäväalueille, joita ovat seurakunta- ja evankelioimistyö, opetustyö, terveydenhoito- ja sosiaalityö, maa- ja metsätalous, hallinnollinen työ, teknisen alan työ, Raamattu- ja kirjallisuustyö sekä muut erityistehtävät.

Eniten lähetystyöntekijöitä on lähetetty Aasiaan, seuraavina Afrikka, Eurooppa, Latinalainen Amerikka, Oseania ja Pohjois-Amerikka. Näistä alueilla, joilla on vielä vähän kristittyjä toimii yhteensä 332 lähetystyöntekijää.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Eniten lähetystyöntekijöitä lähettää Fida International. Seuraavina tulevat Suomen Lähetysseura 145 , Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys 68 , Lähetysyhdistys Kylväjä 46 , Suomen Vapaakirkko 33 ja Missionuoret – Youth with a Mission Finland 32 .

Kristityt tekevät koko ihmisen huomioivaa lähetystyötä Jeesuksen Kristuksen maailmanlaajalle kirkolleen antaman lähetystehtävän toteuttamiseksi. Suomen lähetysneuvostoon kuuluu 31 lähetystyötä tekevää kirkkoa, kristillistä yhteisöä ja lähetysjärjestöä.

 

Lähde: Suomen lähetysneuvosto

Kuva: Jyrki Markkanen

 

Aiheet