Armo kuuluu -teemaviikko näkyy Turun kaduilla

 

Ronja Oksanen on yksi Armo kuuluu -teemaviikon vapaaehtoisista. KUVA: MIKAEL ELMOLHODA

Kansanlähetyksen vapaaehtoiset ovat jalkautuneet tällä viikolla Turun kaduille kuuntelemaan ihmisten tarinoita.

Kansanlähetyksen vapaaehtoiset ovat jalkautuneet Armo kuuluu -teemaviikolla ihmisten pariin tarjoamaan kahvia ja kysymään: ”Mikä on sinun tarinasi?”

Yksi vapaaehtoisista, Ronja Oksanen, on päivystänyt Turun kirjaston kupeessa puoleensa kutsuvan sohvaryhmän luona tarjoten ohikulkijoille välittävän kuuntelijan. Hän ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt vastaavaa kaduilla.

Sansa neliöb 15.2-15.3. MJa

– Tämä sujuu hyvin, kun osaa kysyä oikeita kysymyksiä ja jatkokysymyksiä. Kysyn esimerkiksi, miten ihmiset ovat päätyneet siihen pisteeseen, missä ovat. Olisivatko he halunneet tehdä jotain eri tavalla tai onko heillä täyttymättömiä toiveita tulevaisuuden suhteen? Oksanen kertoo.

Monesti ihmiset pohtivat keskusteluissa, miksi he ovat tehneet tiettyjä ratkaisuja. Vapaaehtoiset auttavat pohdintaa haastamalla miettimään, mitkä asiat tekevät päätöksistä hyviä tai huonoja.

– On tullut paljon positiivisia kommentteja, ja ihmiset ovat halunneet tulla juttelemaan uudelleenkin. Pitää yrittää muistaa juteltuja asioita, että voi sitten jatkaa keskustelua, Oksanen pohtii.

Aktio kutsuu Kansanlähetyspäiville

Kuvatun kaltaiset katuaktiot ovat osa ensi viikonlopun Kansanlähetyspäiviin johtavaa teemaviikkoa, ja vapaaehtoiset pyrkivätkin kutsumaan ihmisiä kohtaamaan Jumalaa myös Kansanlähetyspäiville.

– Kuulin Armo kuuluu -viikosta ja ajattelin, että onpa mahtavaa tavoittaa ihmisiä! Kansanlähetyspäivät ovat muutenkin huippuhyvät tänä vuonna, ja kutsun mielelläni innokkaasti muitakin sinne mukaan, Ronja kertoo hymyillen.

Kansanlähetyksen parissa hän aikoo toimia vastedeskin, sillä hän kokee sen omaksi kutsumuksekseen tällä hetkellä.

– Olin alkukesästä Kansanlähetyksen junnuleirillä vetäjänä ja koen, että Jumala haluaa minun toimivan Kansanlähetyksen yhteydessä jatkossakin. On tosi siunattua olla mukana.

Kansanlähetyspäiviä vietetään Turussa 3.–5. heinäkuuta. Lisätietoja tästä.