11 teologia ilmoittaa ”luopuvansa piispoista”

 

Yksitoista Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvaa teologia, joukossa mm. rovasti, pastoreita ja lehtori, on antanut julkisuuteen ilmoituksen ”luopuvansa piispoista”.

Ilmoitus on teologien mukaan reaktio piispojen antamaan ohjeistukseen, joka koskee rukousta samaa sukupuolta olevien parien kanssa.

Ilmoituksessaan teologit ottavat voimakkaasti kantaa kirkon rukouspäätökseen.

”Vaikka saivarrellen voidaan väittää, ettei tässä ole kysymys homoseksuaalisen käyttäytymisen hyväksymisestä, kirkon ja median keskustelukontekstissa ei asiaa voi muuksi ymmärtää. Ja näinhän ovat jotkut piispatkin asian tulkinneet,” teologit kirjoittavat.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Heidän mukaansa antamalla luvan ja suosittelemalla rukoushetken pitämistä sukupuolisuhteelle, joka yksiselitteisesti on Raamatun vastainen, piispat ovat antaneet luvan ”kehottavat papistoa rukoilemaan Jumalan siunausta synnille.”

”Piispat hallintovirkamiehiä”

Teologit vetoavat luterilaiseen Augsburgin tunnustukseen, jossa kehotetaan olemaan tottelemasta sellaisia piispoja, joiden opetus sotii evankeliumia vastaan.

”Ilmoitamme täten, että luovumme Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispoista Augsburgin tunnustuksen selvän kohdan vaatimuksesta.  Harhaoppisen rukoushetkiohjeen antaneet piispat näemme lähinnä hengellisen elämän ulkopuolella oleviksi hallintovirkamiehiksi,” kirjoitetaan ilmoituksessa. 

Ilmoituksen ovat allekirjoittaneet pastori Anssi Simojoki, rovasti Risto Soramies, pastori Martti Vaahtoranta, pastori Juhana Pohjola, pastori Sakari Korpinen, lehtori Liisa Korpinen, teol. maisteri Juha Santala, pastori, Petri Hiltunen, rovasti Heikki Jyväs, pastori Juha Muukkonen  ja pastori Jaakko Lehtimäki.