”Tämä ei ole huutoäänestys”

 

Eduskuntaryhmien edustajat vihreitä lukuunottamatta ottivat vastaan SEA:n vetoomuksen. Kuva: Jouko Siirilä / Sanansaattaja

Suomen Evankelisen Allianssin puheenjohtaja painottaa, ettei viime viikolla eduskunnalle luovutetussa vetoomuksessa kristillisen avioliiton säilyttämisen puolesta ole kysymys kenenkään vastustamisesta.

– Tuomme esille Raamatun opetusta, koska kristittyjen tehtävä on olla maailman valo ja suola, Timo Tikka toteaa.

SEA edustaa kahtasataatuhatta suomalaista kristittyä, ja siihen kuuluu lukuisia kristillisiä yhteisöjä. Vetoomuksen allekirjoitti melkein 60 000 suomalaista.

Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) luovutti vetoomuksen naisen ja miehen välisen avioliiton puolesta eduskunnassa 6. marraskuuta. Vetoomuksella on tarkoitus vaikuttaa avioliittolain muutoshankkeeseen eli niin sanottuun tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

SEA:n kirjelmän teksti kuuluu: ”Vetoamme kaikkiin suomalaisiin, että käsitystä avioliitosta naisen ja miehen välisenä julkisena liittona suojellaan ja edistetään lastemme ja yhteiskuntamme parhaaksi.”

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kansalaisvetoomuksessa oli 59 243 henkilön allekirjoitukset, ja sen vastaanottivat luovutustilaisuudessa kahdeksan eri puolueen eduskuntaryhmän edustajat.

– Lähetystöämme olivat vastaanottamassa yhtä lukuun ottamatta kaikkien puolueiden edustajat, ja keskustelumme oli ystävällistä ja asiallista, iloitsi SEA:n puheenjohtaja Timo Tikka tapaamisen jälkeen.

”Emme vastusta vaan vetoamme”

Lakivaliokunnan puolesta adressia oli vastaanottamassa valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.).

– Hän kertoi, että valiokunta on kuullut monia eri tahoja käsitellessään kansalaisaloitetta avioliittolain muuttamiseksi ja koettanut tasapuolisesti hakea laajaa näkemystä asiaan, Timo Tikka mainitsee tyytyväisenä.

Lakivaliokunta lähettää kansalaisaloitteen eduskunnan käsiteltäväksi marraskuun aikana, mahdollisesti jo ensi viikon perjantaina.

Timo Tikka painottaa, että viime viikolla luovutettu vetoomus on nimenomaan vetoomus jo olemassa olevan avioliiton puolesta eikä sillä vastusteta ketään. Tikka näkee kuitenkin nyky-yhteiskunnassa monenlaisia kaikuja uusateismista.

– Jos pengotaan ajattelua oikein syvälle, tunnutaan ajattelevan, ettei Raamatun arvoja tarvita enää ollenkaan täällä maailmassa.

Suomen Evankelinen Allianssi kokee tehneensä voitavansa perinteisen avioliittokäsityksen säilyttämisen puolesta. AlfaTV:n Uutiskauha-ohjelman haastattelussa viime viikon perjantaina Timo Tikka arveli, että potentiaalisia allekirjoittajia adressille olisi Suomessa ollut ainakin 100 000-200 000.

Kristittyjen aktivoimisessa hän katsoo paitsi jokaisen yksilön, myös seurakunnan johtajien suuntaan. Tässä vaiheessa, kun edetään kohti päätöksentekoa, kristillisen median rooli on hänestä myös merkittävä.

– Sen pitää haastaa ihmisiä rukoilemaan asian puolesta. Tämä ei ole huutoäänestys. Kiitos jokaiselle, joka allekirjoitti vetoomuksen.