Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

”Olemme tietoisesti Raamattuun sitoutuva lehti”

 

Kuvankaappaus Uuden Tien facebook-sivustolta.

Tänään on kulunut tasan viisikymmentä vuotta Uusi Tie -lehden ensimmäisen numeron ilmestymisestä. Päätoimittaja Leif Nummela kertoo videohaastattelussa, mitkä periaatteet ohjaavat lehden työtä tänä päivänä. ”Mehän olemme hyvin tietoisesti Raamattuun ja tunnustukseen sitoutuva lehti. Emme häpeä sitä, koska kaikki lehdet ovat sitoutuneet johonkin. Tämä nyt on meidän lähtökohta”, Nummela sanoo.

Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummela kertoo facebook-videohaastattelussa, että lehden tehtävää ovat alusta saakka ohjanneet kolme iskusanaa, ”Raamattu, herätys ja lähetys”. Iskusana ”Raamattu” tarkoittaa sekä raamattuopetuksen antamista että yhteiskunnan ja kirkon ilmiöiden tarkastelemista Raamatun valossa. Iskusana ”herätys” puolestaan kertoo lehden tehtävästä raportoida Suomessa ja maailmalla esiintyvistä herätyksistä ja niihin liittyvistä haasteista. Iskusana ”lähetys” kuvaa lehden tehtävää toimia rohkaisijana kristittyjen etsiessä omaa paikkaansa lähetystyössä.

Miten tämä tehtävä sitten toteutetaan? ”Ensinnäkin pitää tehdä rohkeaa lehteä. Pitää uskaltaa ottaa kantoja Raamatun valossa. Niitä ei pidä arastella tuoda esiin silloinkin, kun niistä ei ehkä kauheasti pidetä”, Nummela näkee.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Rohkeuden lisäksi Nummela korostaa itsekriittisyyttä ja uudistusvalmiutta. ”Pitää olla valmis uudistamaan lehteä ulkonaisesti niin, että se palvelee juuri tätä aikaa. Pitää olla valmis myös soveltamaan Raamattua myös omaan elämään.”

Lehtityössä Nummela näkee tärkeäksi myös nöyrän ja kunnioittavan suhtautumisen toisiin ihmisiin, ”että ihmisten sanomiset ja tekemiset eivät tule vääristellyiksi lehdessä. Ihmisillä täytyy olla se olo, että heitä on kuunneltu ja he ovat päässeet sanomaan oman näkemyksensä, vaikka se olisi toinen kuin lehden tekijöillä on.”

Videohaastattelun (kolmessa eri videoklipissä) voi katsoa tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie