Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

”Helluntailaisten kannalta Essayahin kampanja oli voitto”

 

Sari Essayah jäi kauas presidentin virasta. Sauli Niinistö kisaa tehtävästä Pekka Haaviston kanssa. Kuva: Anssi Tiittanen

Haaviston pelko vei Essayahin äänestäjät, kampanjapäällikkö uskoo. Helluntailainen evankelista-ehdokas aikoo tukea Sauli Niinistöä.

– Helluntailaisten kannalta kampanja oli voitto. Helluntailaisuutta tuotiin lähemmäs ihmisiä hyvin luonnollisella tavalla, presidenttiehdokas Sari Essayahin kampanjapäällikkö, kristillisdemokraattisen puolueen puoluesihteeri Asmo Maanselkä uskoo.

Evankelista, europarlamentaarikko Sari Essayah jäi viimeiseksi tasavallan presidentin vaalissa. Kahden ja puolen prosentin ääniosuus on vallitsevan vaalitavan ajalta kristillisdemokraattisen puolueen paras presidentin vaaleissa, mutta noudattelee silti KD:n vaatimattomien kannatuslukujen perinnettä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Haaviston pelko sai kannattajat äänestämään Väyrystä. Saimme paljon tällaisia viestejä, yleensä pahoittelujen kera, kampanjapäällikkö Asmo Maanselkä sanoo.

Maanselkä uskoo, että Essayah oli hyvä ehdokas, mihin viittaa yksittäisten kansalaisten aktivoituminen.

– Ihmiset olivat valmiita tekemään paljon Sarin puolesta, Maanselkä kiittelee.

– Jotkut leipoivat pullaa, keittivät kahvia, järjestivät tilaisuuksia ja väkeä oli ylipäätään hyvin liikkeellä kentällä.

Keskusteluissa talous ja Israel

– Itselleni jäi erittäin hyvä fiilis. Kampanja oli positiivinen ja rohkea, Sari Essayah sanoo.

– Mikä parasta muiden vaalitiimien jäsenet ja muita ehdokkaita äänestäneet ihmiset ovat tulleet kehumaan kampanjaa ja ehdokastakin.

Asmo Maanselkä uskoo, että pieneksi jäävä ehdokas voi nostaa suureen valokeilaan tärkeitä asioita.

– Vaalien alla keskustelimme paljon siitä, miten helluntailainen voi olla presidentti tai yhteiskunnallisena toimija. Sari on tuonut hienosti esiin sitä, että vähemmistönkin edustaja voi meillä hakea mihin tahansa virkaan, myös tähän korkeimpaan, jos on kykyjä ja edellytyksiä. Tietysti meidän on ymmärrettävä, että tämä oikeus koskee kaikkia muitakin vähemmistöjä.

Sari Essayah on kertonut äänestävänsä Sauli Niinistöä vaalien toisella kierroksella.