Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Maijan tarina” vuoden kristillinen kirja

 

Seurakuntapappi Mari Leppänen ja tutkija Johanna Hurtig ovat toimittaneet vuoden kristillisen kirjan. KUVA: Olli Seppälä/Kotimaa24

KUUNTELE KLIPPI. Vuoden kristillinen kirja on Johanna Hurtigin ja Mari Leppäsen toimittama ”Maijan tarina. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana”. Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo valitsi lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja hengellistä vallankäyttöä vanhoillislestadiolaisen liikkeen piirissä käsittelevän teoksen kristillisten kustantajien järjestämän kilpailun voittajaksi kuuden finaaliin päässeen kirjan joukosta.

Maijan tarina on tapauskertomus Maijan koettelemuksista vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä. Kyse on järkyttävästä kertomuksesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sen seuraamuksista, peittelystä ja vallankäytöstä suljetussa hengellisessä yhteisössä.

Keväällä ilmestynyt kirja on herättänyt valtavasti julkista keskustelua ja se oli pitkään Suomi lukee -listan kymmenen myydyimmän kirjan joukossa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Arkkipiispa Leo kommentoi Radio Deille pitävänsä voittajakirjaa ”järisyttävänä tarinana”.

– Maijan tarina on järisyttävä ja hyvin koskettava. Yhteiskunnalliselta merkitykseltään kirja on erittäin painava. Se on yhden ihmisen hätähuuto, joka kuuluu kristillisen yhteisön sisältä, jonka elämän eräitä piirteitä joudun kyllä ihmettelemään.

– Kirja oli inhimillisesti sellainen teos, joka pitää nostaa esiin, jotta ihmisen ääni kuuluisi ja vaikuttaisi. Uskon, että tähän kirjaan liittyvä keskustelu voi osaltansa parantaa maailmaa.

Kirjan toimittajat Johanna Hurtig ja Mari Leppänen ovat Radio Dein suorassa haastattelussa sunnuntaina 28.10. noin kello 12.

Kuuntele, miten arkkipiispa Leo perustelee ”Maijan tarinan” valintaa Vuoden 2012 kristillinen kirja -kilpailun voittajaksi (toimittaja Kai Kortelainen):

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)