Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Kristityt on kutsuttu olemaan pyhiä, ei kummallisia”

 

Lindsay Brownin mukaan uskovien ei tule eristäytyä maailmasta. Kuva: Matti Korhonen

Mitä Jeesus tarkoitti nimittäessään seuraajiaan valoksi ja suolaksi? Lausanne-liikkeen evankelioimistyön kansainvälisen johtajan Lindsay Brownin mukaan ainakin kahta asiaa. Ensinnäkin kristityt ovat radikaalisti erilaisia kuin ei-kristityt. Toiseksi, heidän on tarkoitus vaikuttaa ympäristöönsä niin kuin valo loistaa pimeyteen ja suola läpäisee lihan.

Kristityt ovat erilaisia kuin ei-uskovat, sillä heidät on tehty pyhiksi Kristuksessa. Lindsay Brownin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kristittyjen tulisi käyttäytyä jotenkin eriskummallisesti.

– Meitä ei kutsuttu olemaan kummallisia, vaan pyhiä, Brown sanoi European Leadership Forum -tapahtumassa Unkarin Egerissä viime viikon keskiviikkona.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kristittyjen erilaisuus ei tarkoita sitä, että heidän tulisi erottautua maailmasta sosiaalisesti, vaikka tällaistakin painotusta on kristittyjen keskuudessa ilmennyt. Jeesus lähestyi kaikenlaisia ihmisiä ja rakasti syntisiä.

– Kysymys kuuluu, onko meillä uskovilla ystävinä ketään syntisiä, joita rakastaa? Brown haastoi puheessaan.

Klinikka lopetti abortit

Hän kertoi useita esimerkkejä, kuinka kristityt ovat saaneet aikaan muutoksia yhteiskunnassa. Hänen tuntemansa bolivialainen Anna opiskeli farmasiaa yliopistossa, ja valmistumisensa aikoihin tässä hyvin köyhässä massa oli korkeat työttömyysluvut.

– Hän yritti kovasti saada farmaseutin töitä. Hän saikin työtarjouksen eräältä yksityiseltä klinikalta maan pääkaupungin, La Pazin, köyhimmältä alueelta. Klinikka oli kuitenkin sotkeutunut korruptioon, teki abortteja, riisti ihmisiä taloudellisesti, ja sen omistaja vaikutti häikäilemättömältä.

Anna työskenteli klinikalla puoli vuotta, kunnes hänen omaatuntoaan alkoi vaivata. Hän käveli omistajan puheille ja ilmoitti, ettei voi enää työskennellä klinikalla.

– Silloin omistaja sanoi hänelle: ”Olen tarkkailut sinua puoli vuotta. Olet hyvin erilainen kuin kukaan, joka on koskaan työskennellyt täällä. Pyydän, että jäisit. Haluan, että sinusta tulee laitoksen johtaja. Jos jäät, saat tehdä, mitä haluat.”

– Niin Anna jäi ja muutti klinikan. Nyt se on yksi maan parhaista. Se tarjoaa ilmaisia palveluja. Abortteja ei enää tehdä, vaan adoptio ja muut vaihtoehdot ovat käytössä. Se on valtava todistus La Pazissa, Lindsay Brown kertoi.

Lindsay Brown on työskennellyt aiemmin International Fellowship of Evangelical Students (IFES) -järjestön pääsihteerinä. Suomen evankelis-luterilainen Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO) kuuluu IFESiin.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie