Poikkeuksellinen yhteys

 

Kristuspäivän pääkoordinaattori Pasi Jaakkola

Viime metreillä mukaan hypännyt Kristuspäivän lavatuottaja sen sanoi: ”Tämä on kyllä aivan uskomaton coctail. Lavalla käy aivan mieletön määrää edustajia kaikista mahdollisista kristillisistä suuntauksista. Tällaista ei ole tullut vastaan missään muualla.” Kristuspäivä 2.12.2017 näyttää muodostuvan ainutkertaiseksi kristittyjen yhteyden päiväksi. Puheenvuoroja käyttävät niin katolinen piispa, helluntailainen herätyssaarnaaja kuin uskossa uudistunut diakoni. Kaikkia näitä yhdistää vahva hengellisyys, Kristus-keskeisyys ja yhteinen rukous.

Toivon, että Kristuspäivän esimerkki innostaa kristittyjä eri paikkakunnilla yhteiseen rukoukseen. Rukouksen muoto voi olla usean seurakunnan yhteinen rukousilta tai yksittäisten kristittyjen perustama yhteinen rukouspiiri. Kaikissa näissä on mukana Jumalan suuri siunaus, sillä Hän rakastaa sitä, että hänen lapsensa ovat yhtä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Rakastavat seurakunnat

Suomi täyttää 100 vuotta tilanteessa, jossa maamme hengellinen kenttä on murroksessa. Vanhat leilit on käytetty loppuun: harvassa ovat seurakunnat, jotka ovat täynnä nuoria. Tulevaisuus on uusien leilien aikaa: tarvitsemme nyt kristittyjen yhteistä rukousta ja kasvavia, rakastavia seurakuntia.

Kasvavassa seurakunnassa rakkaus ei ole vain sanoja, vaan uusia tulokkaita halutaan lähestyä ja auttaa aidolla rakkaudella. Palveleva ulospäin suuntautunut rakkaus on normaali osa seurakuntalaisten elämäntapaa. Kristittyjen yhteinen rukous luo Pyhän Hengen työn ja uusiin seurakuntiin tutustumisen kautta sille pohjan.

Mitä ajatuksia tämä unelma herätti kotipaikkakunnallesi? Lähtekää liikkeelle yhdessä rukoillen, rukouksesta alkaa kaikki. Suomi on täynnä mahdollisuuksia evankeliumille, lähdetään yhdessä etsimään ja toteuttamaan Jumalan näkyä Suomen toiselle vuosisadalle!

Pasi Jaakkola

Kristuspäivän pääkoordinaattori