Onko päivällä väliä?

 

Vuosi on vaihtumassa ja uusi on tuomassa uudet mahdollisuudet ja menetykset. Minä taas olen saanut tänä vuonna elää yhdenpäivän kahdesti, koska kiersin maapalloa länteen päin. Jos olisin matkustanut itään päin, olisin saanut yhden päivän elämääni lisää.

Olen lukenut viimeaikoina siitä, kuinka eri mieltä ollaan Jeesuksen syntymän ajankohdasta. Toisten mielestä joulu on Jeesuksen syntymäjuhla ja toiset uskovat, että ajankohta Jeesuksen syntymän juhlistamiseen on aivan väärä. Kristityille joulu on kuitenkin muodostunut yhdeksi tärkeimmistä juhlista. Maailmalla ollessani olen nähnyt myös toisenlaisia jouluja. Joulu ilman lunta, jouluruokia, lauluja, kuusta, kynttilöitä, lahjoja… ja olen huomannut, kuinka paljon joulu itsessään vaatii lisäelementtejä, että se tuntuisi juuri OIKEALTA joululta. No mikä on oikea joulu? Se riippuu paljon siitä, missä sitä juhlitaan, mihin on tottunut ja mitä siltä odottaa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Itse olen viettänyt aina syntymäpäivääni samana päivänä kerran vuodessa uskoen siihen, että se päivä on juuri se oikea. Tuona päivänä olen saanut nähdä maailman ensi kertaa. Kuitenkin tänä vuonna sain tietää, että oikea syntymäpäiväni on aivan muu kuin tuo tuttu ja turvallinen elokuinen päivä. Tieto laittoi minut hetkeksi ymmälleen ja miettimään, että meneekös tässä ihan asiat sekaisin. Perinteet uusiksi ja päivä menettää tarkoituksensa?

Maiskuteltaessani asiaa jonkun tovin, oivalsin, ettei sillä päivällä nyt niin merkitystä ole, koska minä maailmaan olen saapunut. Tärkeämpää on se, että olen saanut syntyä, tulla iloksi toisille, elämään todeksi Taivaan Isän suunnitelman ja ihmisenä näkemään ja tuntemaan ihmisenä olemisen ilot ja surut. Tärkeämpää on juhlistaa olemassaoloa. Ei sen tarkan päivän ole loppujen lopuksi väliä, onko se vuoden alussa, keskellä vai lopussa. Turha siitä on kiistellä. Merkitys on tärkeämpää.

Me saavumme maailmaan jonain päivänä ja lähdemme jonain toisena. Kaikki siinä välissä on elämää. Mutta jos puhumme Taivaallisesta Isästä, niin hänhän voi syntyä elämäämme vaikka joka päivä ja sitä voi juhlistaa muinakin päivinä kuin vain jouluna. Kunpa osaisimme tehdä sen ilman oheistuotteita ja – ohjelmaa. Löytää olennaisen. Vuoden jokaisena päivänä.

Haluan kiittää lukioitani menneestä vuodesta ja siunata tulevaan. On ollut ilo jakaa kanssanne ajatuksia elämästä, ajasta, matkasta ja uskosta. Jokainen meistä on ainutkertainen.
Sinä ja minä!