Oikean suunnan löytäminen

 
 
oikean suunnan löytäminen

Vuoden alussa usein etsimme elämällemme uutta suuntaa. Mitä minun pitäisi tehdä elämälläni? Millaisia polkuja pitkin minun pitäisi jatkaa matkaani? Oikean suunnan löytäminen on erityisen vaikeaa, jos tunnemme elävämme sumussa. Mitä siis tehdä? Miten löytää oikea suunta, kun tunnemme olevamme eksyksissä? Otetaanpa selvää.

Kristittyinä tiedämme kuka on oppaamme: Jeesus. Siksi meidän tulee kääntyä hänen puoleensa. Uskoen. Meidän tulee uskoa, että Jumala rakastaa meitä ja on kiinnostunut meistä ja meidän elämästämme. Muuten emme ota hänen neuvojaan todesta.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. (Jer. 29:11)

Jumala haluaa sinulle hyviä asioita, vaikka elämäsi juuri nyt olisi kuinka sekaisin. Hänellä on hyvä suunnitelma elämääsi varten. Joten kannattaa kysyä häneltä apua oikean suunnan löytämiseksi.

Oikean suunnan löytäminen

Elämä tai oikean suunnan löytäminen ja sillä pysyminen ei tapahdu omasta voimastamme. Meitä kehotetaan luottamaan itseemme, mutta Raamattu kehottaa meitä luottamaan Jumalaan eikä itseemme.

»Minä tiedän, Herra, ettei ihmisen tie ole hänen omassa vallassaan eikä kukaan itse ohjaa askeleitaan.” (Jer. 10:23)

Sinä olet riippuvainen Jumalasta, halusit tai et. Hyväksy se. Omaksu tämä asia. Sitten opi elämään Jumalan voimasta. Se on kaikkein siunatuin asia.

Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: – Tässä on tie, kulkekaa sitä. (Jes. 30:21)

Aloita päiväsi antautumalla Jumalalle. Pyydä elämällesi oikeaa suuntaa ja Jumala näyttää sinulle mihin suuntaan kulkea. Sinun ei tarvitse tietää, miten asiasi järjestyvät, sinun tarvitsee vain tietää kuka sinua johtaa.

Kun Herra ohjaa askeleita, ihminen kulkee oikeaa tietä. Jos hän horjahtaakin, ei hän suistu maahan, sillä Herra pitää häntä kädestä. (Ps. 27:23-24)

Jumalaa etsien

Joten kun etsit elämällesi oikeaa suuntaa, etsi Jumalaa. Hän näyttää sinulle tien, jota kulkea. Tämä on niin yksinkertaista, silti usein epäonnistumme tässä. Onneksi Jumala antaa meille aina uuden mahdollisuuden aloittaa alusta.

Meidän tehtävämme on siis vain etsiä Jumalaa ja iloita hänestä. Hän iloitsee siitä, että saa johdattaa meitä. Joten vaikka tuntisit eläväsi sitkeässä sumussa etkä tiedä mihin suuntaan sinun pitäisi mennä, sinulla on kaikki hyvin niin kauan kuin etsit Jeesusta. Joten etsi Jeesusta ja ota pieniä askelia yksi kerrallaan. Ja saat tulevaisuuden uskon, toivon ja ilon kera.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.