Nenä torjuu tulehduksia

 

 

Syksyllä nenäliinapaketit tekevät taas kauppansa. Kaikkialla vaanii taudin mahdollisuus. Tehokas tapa torjua tulehduksia on kuitenkin käsiesi ulottuvilla. Jos et työnnä pesemättömiä sormiasi silmiin, nenään tai suuhun, vältyt useimmilta tulehduksilta. Nenän kautta hengittäminen on myös suositeltavaa.

Dei Neliöb. 4.-7.3.

Elimistöösi on rakennettu torjuntajärjestelmiä

Aikaisemmin on jo tiedetty, että kyyneleet sisältävät kolmenlaisia bakteereja tappavia aineita. Nämä kyynelnesteessä olevat valkuaisaineet tuhoavat monia haitallisia taudinaiheuttajia.

Nyt nenästä on löydetty bakteereja, jotka torjuvat antibiooteille vastustuskykyisten, siis usein sairaalabakteerien, aiheuttamia tulehduksia! Monet kantavat nenässään tappavaa taudinaiheuttajabakteeria, stafylokokkia, mutta myös tämän tappajan luonnollista vihollista. Tiedemiehet ovat nyt onnistuneet eristämään tästä luonnollisesta vihollisesta aineen, joka pystynee tuhoamaan vaarallisen MRSA bakteerin eli metisilliini -antibiootille vastustuskykyisen stafylokokin. Vastustuskykyiset bakteerit tappavat 10 miljoonaa ihmistä joka vuosi.

Tämä oli odottamaton yllätys

”Tutkimme nenän ekologiaa, jotta voisimme ymmärtää kuinka stafylokokki sairastuttaa”, saksalaisen Tübingenin yliopiston bakteriologi Andreas Peschel kertoo. Kun nenän bakteerien keskinäisiä kahinoita tutkittiin, ne nimittäin taistelevat elintilasta ja ravinnosta, tavoitteena oli etsiä maaperän bakteereista uusia tehokkaita lääkkeitä.

Nyt saattaa olla mahdollista päästä uusien lääkkeiden jäljille. Tähän asti ihmisten mukanaan kuljettamista bakteereista on löytynyt vain muutama mahdollinen antibiootti. Jos tämä uusi aine rikkoo vaarallisten bakteerien solukalvoja, sitä voisi käyttää voiteena. Luonnollisia, paikallisesti käytettäviä tehokkaita mikrobien tappajia on tähän asti ollut saatavilla myös pihkavalmisteina ja raakahunajasta eristettynä. Suurin tarve on uusille suun kautta tai pistoksena otettaville antibiooteille.

Mistä taudinaiheuttajat ovat peräisin?

Virukset, bakteerit, sienet ym. ovat tärkeitä luontokappaleita. Ilman niitä luonnon kierrätys ei toimisi. Kaikille luonnossa tuotetuille aineille on luotu kierrätysjärjestelmä ja eliöt on varustettu sairauksien torjuntajärjestelmillä. Tämä todistaa alkuperäisen luomistyön nerokkuuden! Tällainen järjestelmä ei voi ”kehittyä vähitellen”, sillä se ei toimisi. Langenneessa maailmassa kuitenkin käydään jatkuvaa eloonjäämiskamppailua. Muutama mutaatio tekee hyödyllisestä mikrobista vaarallisen. Se on kuitenkin vaarallinen vain niin kauan, kun ympäristössä on antibioottia, jolle se on vastustuskykyinen. Kun antibioottia ei enää ole, luonnolliset vahvemmat bakteerit yleensä syrjäyttävät sen. Mikäli näin ei olisi, kaikki mikrobit kaikkialla olisivat vastustuskykyisiä kaikille antibiooteille!

Nenässäsi asustaa yli 50 erilaista bakteerien armeijaa

Yksi niistä on Staphylococcus aureus, joka on merkittävin vaarallisia sairaalainfektioita aiheuttava bakteeri. Ihmisten bakteerikantojen erot ovat kuitenkin hyvin suuria ja 70% ihmisistä ei kanna stafylokokkeja mukanaan. Tämä seikka kannusti tutkijoita selvittämään nenän ekologiaa. Tutkijat aavistivat, että jokin mekanismi näiden ihmisten nenässä torjuu stafylokokit. He viljelivät nenän eritteistä 90 eri stafylokokkikantaa. Niistä yksi kanta, S.lugdunesis, tuhosi S.aureukset. S. lugdunesis -bakteerista löydettiin antibioottia tuottava geeni. Tämä antibiootti sai nimen lugduniini ja se on uuden antibioottiluokan ensimmäinen edustaja.

Lugduniini pystyi torjumaan sekä MRSA:n että vankomysiini – antibiootille vastustuskykyisen enterokokin eikä kumpikaan näistä vaarallisista bakteereista tullut vastustuskykyiseksi lugduniinille. Onkin mahdollista, että tulevaisuudessa riskiryhmän sairaalapotilaille istutetaan S.lugdunensis bakteerikanta nenään.

Ihmisen mukanaan kuljettamista bakteereista havaitaan jatkuvasti uutta mullistavaa tietoa

Suoliston tulehdustaudit ja umpilisäkkeen tärkeä tehtävä niiden torjunnassa ovat myös paljastuneet. Ulosteensiirroilla hoidetaan jo vaikeita suoliston tulehduksia. Taipumus lihomiseen voi selittyä suoliston bakteerikannalla.  Samalla luomakunta osoittautuu ihmeelliseksi järjestelmäksi, missä elämä jatkuu lankeemuksen mukanaan tuomista ongelmista huolimatta.  Mitä enemmän tiede edistyy, sitä ilmeisemmäksi luominen tulee. Samalla syntiinlankeemuksen, rappeutumisen ja kuoleman todellisuus tulee ilmi. Ilman soluihin asennettuja korjaus-, siivous-, kierrätys-, ja tulehduksentorjuntajärjestelmiä elämä ei voisi jatkua. Kiitos näiden soluihin asennettujen järjestelmien, elämä on voinut jatkua noin 10 000 vuotta kuoleman tuoneen syntiinlankeemuksen vaivaamassa maailmassa. Jos ihminen olisi ollut täällä uusdarvinismin mukaiset 200 000 vuotta, olisimme varmasti kuolleet sukupuuttoon perimän rappiosta johtuen, kuten professori J.C. Sanfordin Eliömaailma rappeutuu -kirjasta käy ilmi.  Luomisen vaihtoehto, uusdarvinismi, on nyt lopullisesti osoitettu virheelliseksi teoriaksi.