Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Miten voi olla tyytyväinen joka tilassa

 

Lilian Dibbern/Unsplash

Miten ihmeessä voi olla tyytyväinen joka tilassa? Minun vastaukseni on hyvin yksinkertainen: etsi Jumalaa heti aamusta. Vain Jumala voi auttaa meitä olemaan tyytyväisiä joka tilassa, oli tilanteemme sitten kuinka vaikea tahansa. Kyllä.

Totta on, ettei tyytyväisyys joka tilassa tule meille luonnostaan. Jopa Paavali mainitsee, että hän on oppinut tulemaan toimeen sillä, mitä hänellä on (Fil. 4:11). Tämä on taito, joka on opittavissa. Miten pääsisimme siinä alkuun?

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Miten voi olla tyytyväinen joka tilassa

Olen oppinut, että jos käännyn Jumalan puoleen heti aamulla, voin kestää mitä tahansa. Jos olen täyttynyt Jumalan armosta, voin olla tyytyväinen joka tilassa. Ilman armoa olisin pahantuulinen ja tyytymätön, mutta Jumalan armon avulla voin iloita ja olla tyytyväinen joka tilassa.

Ravitse meitä armollasi joka aamu,
niin voimme iloita elämämme päivistä.

(Ps. 90:14)

Joten ota tavaksesi etsiä Jumalaa heti aamulla. Tulet iloitsemaan siitä. Kun olemme yhteydessä Jumalaan, saamme kokea joka kerta eräänlaisen ihmeen. Vain Jumala voi täyttää meidät rauhalla ja tyydyttää sielumme niin, ettei mikään voi sitä horjuttaa. Eikä edes tässä ole vielä kaikki.

Kun huusin sinua, sinä vastasit,
annoit sydämeeni voimaa ja rohkeutta
.
(Ps. 138:3)

Kun vietämme aikaa Jumalan kanssa, me saamme voimaa ja rohkeutta kohdata mitä tahansa päivän (tai elämämme) aikana eteemme sitten tuleekin. Me emme pysty, mutta Jumala pystyy. Ja hän on valmis auttamaan meitä. Joten ei tuhlata Jumalan lahjoja, vaan otetaan ne käyttöön hänen kunniakseen.

 

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.