Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Miten aloittaa uusi lukuvuosi?

 

Nyt kun on pitkä ja lämmin kesä takana, on hyvä aloittaa uusi kouluvuosi. Tuntuu kuin saisi aloittaa taas puhtaalta pöydältä rankan kevään jälkeen. Syksy on siitä ihana vuodenaika, että silloin uusi kouluvuosi on aluillaa ja on mukavaa päästä koulukavereiden seuraan ja motivaatio on taas huipussaan. Minusta mahtava tapa aloittaa uusi lukuvuosi on mennä jumalanpalvelukseen ja saada ehtoollinen, tai tästä tavasta ainakin itse pidän. Kävin messussa syksyn alussa ja kesän jälkeen se oli todella helpottavaa. Kesällä kun en messussa kerennyt tai en vain käynyt. On todella hienoa miettiä miten hienon kesän on saanut ja päästä uskovaan yhteisöön taas mukaan.

On aivan käsittämätöntä että saimme lahjan, saamme syntiimme anteeksi. Syntejä pitää kuitenkin katua ja ne pitää tunnustaa, ja tämähän ei aina ole kaikista helpoin tie. Itselleni ainakin on välillä todella vaikeaa tunnustaa ja katua syntejäni, niitähän ihminen tekee koko ajan, ajatuksin, teoin ja puhein. Joskus synti on pahempi kuin toinen, mutta Jumalahan on itse sanonut että kaikki synnit ovat samanveroisia hänen silmissään. Ja jos ihan oikeasti katuu syntiään, sen myös saa anteeksi. Tämä ei tietenkään tarkoita, että synnit ovat okei Jumalalle, ei tietenkään. Synnit saa anteeksi, koska Jumalan rakkaus meitä kohtaan on niin suuri.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Siksi lukuvuosi on hyvä aloittaa messulla ja ehtoollisella, koska silloin voi katua ja tunnunstaa syntinsä ja ehtoollisen aikana ne saadaan anteeksi. Tällöin ei syntien tarvitse painaa koulun ohella ja voi rauhassa kasvaa uskovana nuorena. Nyt kun aloitin lukuvuoden tällä tavoin, sain helpottavan rauhan ja paljon voimia opiskeluun. Joten kiitos Isälle tästä mahdollisuudesta!