Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Missä Sinä olit Jumala 22.7.2011?

 

Kaikki, jotka uskovat, kysyvät, missä Sinä olit Jumala, miksi Sinä sallit tämän hirmutyön? On helppoa ymmärtää Jumalan siunaus hyvissä asioissa, mutta miten maailmaa rakastava Jumala voi sallia tällaista?

Ei Hän tällaista halua ja Hän itkee surevien kanssa, lohduttaa lapsensa menettäneitä vanhempia ja vihaa massamurhaajan tekoa. Mutta hän loi ihmisen vapaaksi, vapaaksi valitsemaan hyvän ja pahan väliltä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Voi miksei hän luonut meitä kaikki hyviksi, meillä olisi niin paljon parempi elää täällä. Paha on kuitenkin täällä keskuudessamme, jotta me kääntyisimme Jumalan puoleen ja valitsisimme itse hyvän.

Entä Utöyaninssa kuolleet nuoret, pitikö heidän kuolla vain siksi että murhaaja oli valinnut pahuuden? Tuntuu niin epäoikeudenmukaiselta, että toisten väärien valintojen takia viattomat joutuvat kärsimään!

Mutta niinhän se tässä epäoikeuden mukaisessa maailmassa on, suurin osa ylipäätään ihmisten kärsimästä tuskasta on toisten ihmisten aiheuttamaa. Jos parempaa ei olisi luvassa, en itse jaksaisi elää ja lukea tällaisia uutisia.

Kaiken vääryyden ja tuskan keskellä meidän toivo on siinä, että tämä elämä on vain sekunnin murto-osa siitä ikuisesta elämästä mikä meitä odottaa eikä taivaassa ole enää kipua eikä itkua. Siellä Jumalan suuressa sylissä on myös Utöyanissa kuolleet norjalaiset nuoret, Jumala rakastaa heitä.

Mutta niin kauan, kun olemme täällä maailmassa, meidän tulee tehdä työtä hyvän, paremman maailman puolesta. Norjassa massamurhaajan motiivina oli viha ja tämä oli pelottava esimerkki vihan voimasta. Sen voittamiseksi Jumala antoi meille rakkauden ja käski meitä rakastamaan; itseämme, lähimmäisiä, jopa vihollisiamme.

Toivottavasti mediat pystyvät auttamaan ihmisiä purkamaan tunnekuohua.

Itseäni kuitenkin pelottaa medioissa uhrien liiankin yksityiskohtaiset kuvaukset tapahtumista. Se ruokkii helposti tuskaa, kauhua ja vihaakin.

Ainakin minä, yöpyessäni asuntoautolla vartioimattomalla uimarannalla, näin jo painajaista, että joku hullu tulisi aseella riehumaan.

On siis parempi ruokkia mielikuvitustaan positiivisilla asioilla. Radio Deissä haluamme kertoa, että Jumala kuitenkin rakastaa meitä. Onneksi saan päättää lomani ensi sunnuntaina (31.7.2011) upean gospel legendan Andrae Crouchin konserttiin Saalem-temppelissä. Unohtaa pahan maailman hetkeksi kokonaan ja maistaa palan taivasta.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)