Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Miksi Jumalaan ei uskota?

 

 

 

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

 

 

 

Miksi Jumalan olemassaoloon ei uskota todistusaineistosta huolimatta?

Raamattu vastaa tähän kysymykseen:

”Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat” (1Kor.1:21).

Evolutionistit sanovat, että kyllä he uskoisivat, jos Jumalan olemassaolosta vain olisi todisteita. Myös kirjanoppineet ja fariseukset tahtoivat nähdä Jeesukselta todisteita, mutta Jeesuksen merkki heille oli ylösnousemus ristinkuoleman jälkeen (Matt.12:38s.). Jeesus tuntee ihmisluonnon ja lainaa Aabrahamia: ”Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös” (Luuk.16:31). Jeesuksen ylösnousemus on niin hyvin todistettu kuin mikä tahansa uskomamme muu historiallinen tapahtuma. Sen sadat todistajat eivät olisi saattaneet itseään kuolemanvaaraan, ellei se olisi ollut totta. Ilman ylösnousemusta meillä ei olisi kristinuskoa.

Valitettavasti moni tämän päivän kristitty liittyy ateistien kuoroon ja toistaa kertosäettä: ”ei Jumalan olemassaoloa voi todistaa”. Tämä on täysin Raamatun vastainen väite (Room.1:19s.). Luomakunnan suunnittelu on ilmeistä. Alkusolusta – Aadamiksi evoluutiota sen sijaan ei voi todistaa. Luonnossa havaittava muuntelu eli evolutionistien ”mikroevoluutio” ei sitä todista, vaan aivan päinvastoin, se on väkevä todiste ennakoivasta suunnittelusta.

Kyseessä on maailmankuvien sota

Luominen vai evoluutio – kysymystä ei ratkaista ennen kuin ihminen tutustuu Häneen, jonka kautta kaikki on luotu, Jeesukseen (Kol.1:16). Elämän tarkoitus on oppia tuntemaan Jeesus, ja että Hän myös tuntee sinut (Matt.7:23). Keskusteluun tuleekin mennä ”evankeliumi edellä”.

Kuka Jeesus on?

Jumala itse meni Jeesuksessa ristille kuolemaan pelastaakseen sinut. Mikään muu uskonto ei sisällä näin mykistävää rakkauden sanomaa. Luoja nöyrtyi ristille, kärsi suunnattomat tuskat ja on edelleen maailman pilkatuin Ihmisen Poika.

Synti on äärimmäisen vakava asia

Se erottaa sinut Jumalasta (Jes.59:2). Langenneen ihmisen pelastumisesta maksettu hinta on suurin kuviteltavissa oleva. Ihminen, joka tämän tarjouksen hylkää, tuomitsee itse itsensä ikuiseen eroon Jumalasta. Pelastua ei omilla töillä voi. Usko Jeesukseen riittää. Tätä ylittävää tarjousta on turha etsiä.

Kaikki eivät kuitenkaan kuule Jeesuksen ääntä, ”sillä usko ei ole joka miehen” (2Tess.3:2). Johanneksen evankeliumissa (10:27) Jeesus sanoo: ”Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua”.

Luonnossa kaikille ilmeinen lakien pysyvyys, fysiikan matemaattisuus, taivaankappaleiden järjestys, ihmisen omatunto ja tietoisuus sekä Jeesuksen luomistyössä ilmenevä nerokas suunnittelu, ovat erittäin tärkeitä uskon vahvistajia

Ne eivät kuitenkaan vakuuta henkilöä, jonka maailmankuva on sementoitu evoluutioon. Hänelle evoluutio on tosiasia, jonka valossa kaikki on tulkittava. Vaikka kaikissa Jumalan luomistöissä lukisi ”Made in Heaven” – ”Valmistettu Taivaassa”, sillä ei olisi merkitystä. Evolutionistit tulkitsisivat tekstin sattumanvaraiseksi aineen ominaisuudeksi.

He ovat sokeita sille tosiasialle, että luonnossa havaittava tieto on merkkijärjestelmällä välitetty viesti, joka aikaansaa tarvittavan toiminnan. Tämä merkkijärjestelmä sisältää muokkaus-, korjaus- ja kääntämistoiminnot ja sen alkuperä on tieteelle tuntematon. DNA:ta ei synny itsestään eivätkä tarvittavat solun koneistot synny ilman sen viestiä.

505 miljoonaa vuotta vanha ”Hesburger”?

Vaikka evolutionistille näyttää tieteellisen artikkelin 505 miljoonaa evoluutiovuotta vanhasta kitiinistä, sillä ei välttämättä ole mitään vaikutusta. Hän keksii kyllä jonkin selityksen miksi se on jäänyt bakteereilta syömättä tai muuten hajoamatta. Luomiseen uskova kyllä ymmärtää, että kitiinin kaltainen bakteerin ”Hesburger” ei jää niiltä syömättä: http://www.nature.com/srep/2013/131213/srep03497/full/srep03497.html http://link.springer.com/article/10.1007/BF00058835 http://www.icr.org/article/8183/

Viitteitä pehmytkudoslöydöksiin on runsaasti mm. http://icr.org/fresh-fossils artikkeleissa. Niitä on eristetty ja eristetään jatkuvasti lähtien aina ”monisoluisen elämän alusta 551 miljoonaa vuotta sitten” nykypäivään asti. Tapahtuneen maailmanlaajuisen vedenpaisumuksen todellisuus ennustaa ja myös edellyttää, että pehmytkudoksia voidaan eristää kaikista kerroskivilajeista niiden ”iästä” riippumatta, koska fossiilit ovat äkisti hautautuneet vedenpaisumuksessa ja sitä seuranneissa mullistuksissa.

Ateistit eivät tiedosta tai huomaa olevansa Jumalaan uskovia

He eivät tajua, että heidän ajattelunsa perustuu Jumalan antamaan tietoisuuteen ja tutkimustyönsä luonnon lakien pysyvyyteen. Tiedettä ei voi tehdä ilman Jumalan säätämiä luonnonlakeja ja Jumalan kuvalleen lahjoittamaa loogista ajattelua. Modernin tieteellisen tutkimuksen juuret ovat vahvasti uskonpuhdistuksessa ja monet merkittävät tieteen pioneerit perustivat tutkimuksensa Jumalan Sanaan, josta ilmenee, että Jumala on säätänyt nämä muuttumattomat luonnonlait.

Ateistien väite, jonka mukaan ihmisellä ei ole vapaata tahtoa, tekisi tutkimustyöstä sattumanvaraista eikä oma luova ajattelu tulisi kyseeseen

Miten voisi olla varma, että etelänapinalta perityillä aivoilla ajattelu olisi loogista ja luotettavaa? Simpanssit eivät lähetä lajitovereitaan kuuhun. Näiden ”lähimpien sukulaisiemme” ero ihmiseen verrattuna on varmasti suurempi kuin koulukirjojen 1%. Kirurgi Mikko Tuulirannan kirjoittama pureva ’Koulubiologian analyysi’ kannattaa lukea luominen.fi sivuilta. http://luominen.fi/koulubiologian-analyysi

On oleellista ymmärtää, että evoluutio tekee ihmisistä ateisteja, ennemmin tai myöhemmin

Johtavat ateistit tietävät tämän hyvin ja ovat myös sanoneet sen selkokielellä. Evoluutio on myös heidän ainoa(!), ihmisjärkeilyyn perustuva, syynsä olla ateisti ja samalla myös heidän ainoa työkalunsa, millä aivopestään ateismiin. ”Puolueetonta” maailmankuvaa, missä uskottaisiin samanaikaisesti sekä evoluutioon että luomiseen ei voi johdonmukaisesti olla olemassa. Totuuksia on vain yksi, Jeesus (Joh.14:6).

On valitettavaa, että monet kirkot opettavat evoluutiota ja jopa esittävät Darwinille ”anteeksipyyntöjä” tai viettävät kirkollisia ”Darwin-päiviä”

Entisenä ateistina olin jo vuosia sitten Balderin talossa Vapaa-ajattelijoiden tilaisuudessa. Siellä puhui Raamatun selityksen emeritusprofessori Heikki Räisänen. Hän on tehokkaammin tuhonnut Jumalan Sanan arvovaltaa kuin kaikki ateistit yhteensä (1.Joh.2:19). Tämän vuoksi ateistit eivät yleensä vaadi teologisten tiedekuntien lakkauttamista vaan koulujen uskonnonopetuksen lakkauttamista, koska kouluissa voi olla uskovia opettajia. Teologisissa tiedekunnissa ei ole Jeesuksen ääntä kuulevia opettajia. Tämän diagnoosin teko on helppoa. Heidän opetuksensa paljastaa, että Herran seuraajia siellä ei ole.

Väite jonka mukaan usko Raamatun mukaiseen luomiseen karkottaisi älykkäitä ihmisiä kirkosta, on epäjohdonmukainen

Evoluution julistaminen Jumalan luomisen työkaluna ei vakuuta eikä lisää luottamusta Jumalan Sanaan. Se päinvastoin vähitellen rapauttaa Raamatun arvovallan. Richard Dawkins sanoo tämän asian selkokielellä youtubessa: Jumalan ohjaamaan evoluutioon uskovat ovat harhateillä: https://www.youtube.com/watch?v=BAbpfn9QgGA Mielenkiintoista on, että myös Darwin torjui ajatuksen ”teistisestä evoluutiosta”. Kyseessä on valinta. Kaksi vastakkaista tulkintaa eivät molemmat voi olla yhtä aikaa totta. Onko Jumalan Sana elämäsi johtotähti vai valitsetko ylimmälle palkintokorokkeelle jatkuvasti muuttuvan tieteellisen tulkinnan maailman historiasta?

Uusateistit ovat onnistuneet sanaleikissään, jonka mukaan kyse olisi ”tiede vastaan usko” – kamppailusta

He ovat onnistuneet luomaan mielikuvan, jonka mukaan evoluutioon uskominen on ”tieteellistä ja älykästä” ja luomiseen uskominen ”tyhmää tieteen vastustamista”. Heidän mukaansa tiede todistaa evoluution aukottomasti eikä sitä saa kyseenalaistaa. Tiede ei kuitenkaan ”sano” mitään maailman alkuperästä.

Luonnontieteellinen tutkimus on pelkkä menetelmä, missä suunnittelun havaitseminen on lähtökohtaisesti kielletty

Sen tuloksia tulkitaan näin ollen vain yhdestä maailmankuvasta käsin, vaikka pitäisi pohtia kumpi selittää havainnot paremmin, evoluutio vai suunnittelu? Luonnonvalinta vain valitsee olemassa olevista vaihtoehdoista. Se ei ”suunnittele” mitään! Suunnittelu on luonnossa ilmeistä, alkusolusta – Aadamiksi evoluutio on luonnonlakien vastaista. Tätä kosmista kamppailua Jumalan ilmoituksen ja ihmisjärkeilyn välillä on käyty Eedenin puutarhasta lähtien. Jumalan Sanan epäileminen oli ja on kohtalokasta: ”Onko Jumala todellakin sanonut?” (1.Moos.3:1).

He ovat hylänneet Herran Sanan, mitä heillä on viisautta (Jer.8:9)

Alkusolun synnyn tieteellisen mahdottomuuden osoittanut Louis Pasteur totesi aikanaan, että mitä enemmän hän tietää, sitä varmemmin hänellä on yhtä voimakas usko kuin bretagnelaisella maanviljelijällä ja jos hän joskus tietäisi lähes kaiken, hänen uskonsa olisi kuin tämän emännällä.

Viisaus ja korkeakouluopinnot ovat kaksi eri asiaa

Mitä kirjanoppineempi henkilö on, sitä enemmän hän tietää yhä vähemmästä. Raamatussa todetaan, 1.Kor.1:20: ” Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?” Tämä ei tarkoita tutkimuksen ja opiskelun väheksymistä, vaan tulosten väärinkäyttöä ateismin levittämiseksi. Raamatussa todetaan myös: ”Viisauden alku on: hanki viisautta, ja kaikella muulla hankkimallasi hanki ymmärrystä. Anna sille korkea arvo, niin se sinut korottaa, se kunnioittaa sinua, jos sen syliisi suljet; se panee päähäsi ihanan seppeleen ja lahjoittaa sinulle kauniin kruunun.” Sananl.4:7-9. Evoluutiota kriittisesti arvioivat eivät ”vastusta tiedettä” vaan päinvastoin ottavat tutkimustulokset vakavasti. Eräs maailman johtavista ateisteista, edesmennyt Antony Flew, kääntyi Jumalaan uskovaksi tutustuttuaan uuteen tieteelliseen aineistoon solusta. ”Minun on mentävä sinne, minne todistusaineisto johtaa”.

Evoluutio ei oikeastaan ole materialismia vaan panteismia

On ilmeistä, että alkuräjähdyksestä Aadamiksi – evoluutio on uskonto. Kosminen, kemiallinen ja biologinen evoluutio muodostavat erottamattoman kokonaisuuden, joka täyttää kaikki uskonnon tunnusmerkit. Sen kannattajat pitävät sitä painovoiman kaltaisena tosiasiana, jonka arvostelu on kuin pyhäinhäväistys. Arvostelija on ”tyhmä, tietämätön, hullu tai ilkeä” evoluution ylipapin, Richard Dawkinsin mukaan. Evoluution puolustajien kiivas reaktio sen arvostelijoita kohtaan kertoo uskonnollisesta kiihkosta.

Evoluutiolle raaka-aineen tuottaa sokea sattuma ja ”luojan” rooli lankeaa luonnonvalinnalle. Tämä sopii buddhismista inspiraatiota ammentaville moderneille akateemisille älyniekoille ja jälkikristilliselle kirkolle, joka kalastelee uusia jäseniä muun muassa joogan, meditaatioon ja mindfulness – opin avulla. Mindfulness on buddhismin synonyymi. Buddhismi on ’uskonto ilman jumalaa’.

Evoluutio on uskonto myös siitä näkökulmasta, että se perustuu luonnonlakien vastaisiin ihmeisiin

Alkuräjähdys on lämpöopin 1. pääsäännön vastainen ihme. Sen jälkeen pitäisi seuraavaksi ylittää hetkeksi valon nopeus. Kun on saatu tyhjästä kaasua aikaan, sen pitäisi tiivistyä taivaankappaleiksi ja sadoiksi miljardeiksi galakseiksi. Kaasulla ei ole tapana tiivistyä ja galakseja koossa pitää tuntematon ”pimeä aine”. Maailmankaikkeudesta 96% on edelleen tuntematonta ’pimeää ainetta ja energiaa’.

Evolutionistien käytännöksi näyttää muodostuneen ’tuntemattomien asioiden selittäminen keksittyjen tuntemattomien tekijöiden avulla’

Maailmankaikkeus on lämpöopin 2. pääsäännön vastainen, sillä se on täynnä järjestystä ja käyttökelpoista energiaa. Big bang olisi tietysti saanut aikaan suurimman kuviteltavissa olevan epäjärjestyksen. Mistä järjestys on peräisin? – – Painovoima vastaisi maailmankaikkeuden järjestyksen luomisesta Stephen Hawkingin mukaan. Seuraava ihme olisi solun syntyminen, joka on vastoin kaikkea mitä kemiasta ja fysiikasta tiedetään. Mistä solujen sisältämä tieto ja sen tallennusjärjestelmä ja elämän merkkijärjestelmä (DNA) tulivat tai miten suvullinen lisääntyminen kehittyi, sitä ei tiedä kukaan. Nämä eivät ole mitään ”pikkujuttuja, jotka tieteellinen tutkimus ratkaisee huomenna”. Listaa voisi jatkaa.

Jokainen puolueeton tarkastelija ymmärtää, että evoluutio ei ole tieteellinen teoria

”Evoluutio on uskonto. Se oli sitä jo alun perin ja on sitä edelleen tänä päivänä”, toteaa kreationisteja vastaan koko uransa ajan kamppaillut Floridan valtionyliopiston filosofian professori Michael Ruse. Raamatun näkökulmasta evoluutiossa palvotaan luotua Luojan asemasta: Roomalaiskirje 1:25 toteaa evolutionisteista: ”nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen”.

Luomiseen uskominen on sekä ilmeinen että johdonmukainen tieteellinen johtopäätös

Maailmankaikkeus on ilmeisen suunniteltu. Suunnittelu on parempi selitys kuin toistuvat luonnonlakien vastaiset ihmeet, joita evoluutio edellyttää. Evoluutio on epätieteellinen teoria. Akateeminen maailma ei tätä havaitse, sillä se on tietoisesti kääntänyt Jumalalle selkänsä. Se on sokea suunnittelulle eikä se edes salli suunnittelun havaitsemista luomakunnassa. Vain Jeesus voi poistaa totuuden näkemisen estävän peitteen ihmisen silmiltä.

Osoitteesta www.raamattupuhuuturku.fi/onko-luojaa-olemassa voi katsoa youtube esitykseni aiheesta.