Kuuliaisuus avaa tulvaportit

 

Kristuksen sanottiin olleen kestävä ja siten kuuliainen taivaalliselle Isälleen, ei pelosta, vaan koska hän näki edessään olevan ilon. Hän karisti päältään kaikki painot ja juoksi kilpailunsa kärsivällisenä. Hän kesti pilkan eikä koskaan väsynyt tai uupunut, sillä hän näki kuuliaisuuden tuottaman upean palkinnon.

Eikö meidän pitäisi olla jo tarpeeksi väsyneitä sisäiseen turmioomme niin, että alkaisimme janota niitä loistavia rikkauksia, jotka meille on luvattu Kristuksessa?  Pelko ei ole paras motivoija kuuliaisuuteen – rakkaus on! Niinpä Jumalan uhkaukset lopulta kaikuivat Israelin lasten kuuroille korville. Ei edes Jumalan kuuluva ääni eikä pelottava ukkonen pystynyt estämään tottelemattomia israelilaisia tanssimasta kultaisen vasikan ympäri. Vain syvä, kaiken kestävä rakkaus ja antautuminen Jumalalle olisi voinut suojella heitä moiselta tottelemattomuudelta. 

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Juuri suloinen antautuminen Jumalan tahtoon avaa meille taivaitten ovet. Syntien ja tottelemattomuuden tunnustaminen auttaa meitä ymmärtämään, kuka Kristus oikein on. Kirjoituksissa sanotaan: ”Kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt.” (1.Joh. 3:6)

Olisiko mahdollista, että etäännymme hänestä eläessämme tottelemattomuudessa? Olisiko niin, että olemme omilla teillämme, koska Kristus ei ole koskaan ilmestynyt meille, näyttänyt vihaansa syntiä kohtaan ja kirkkauttaan ja armollisuuttaan? Yksinkertaisesti: ”Joka elää tottelemattomuudessa, ei ole ikinä oikeasti kohdannut Kristusta.”  

Jeesus sanoi: ”Jolla on minun käskyni ja joka ne pitää, hän on se, joka minua rakastaa; mutta joka minua rakastaa, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmoitan itseni hänelle.” (Joh. 14:21)

Mikä olisi suurempi palkinto rakastavasta kuuliaisuudesta kuin se, että Kristus ilmoittaa meille itsensä? Kuinka yksinkertainen kaava niin suureen ilmestykseen! ”Rakasta minua tarpeeksi totellaksesi minua – niin minä rakastan sinua ja ilmoitan sinulle, kuka minä olen.” Voit lukea kaiken hänestä, tutkia hänen luonnettaan ja historiallista taustaansa, mutta et ikinä tule tuntemaan häntä ennen kuin teet niin yksinkertaisen asian, että seuraat hänen käskyjänsä kaikessa.  

Jeesus sanoi Natanaelista: ”Katso, oikea israelilainen, jossa ei vilppiä ole… te saatte nähdä taivaan avoinna.” (Joh. 1:47 ja 51)

Sinä hetkenä, kun me antaudumme ja sitoudumme täydelliseen kuuliaisuuteen, ihmeellinen parantava voima vapautuu sisimmässämme. Ei enää pelkoa Jumalasta, helvetistä tai rangaistuksesta. Ei enää ihmispelkoa. Sen sijaan Jumalan henki alkaa vuodattaa meihin uutta valoa, toivoa, suurta iloa, ihanaa rauhaa ja runsasta uskoa.