Kristillinen media auttaa

 

Kambodžalaisen perheradion toimittaja työssään. Kuva: Eila Murphy.

Viime kuukausina olen osallistunut useaan tilaisuuteen, joissa olen tavannut kristillisen mediatyön ammattilaisia eri puolilta maailmaa. Kristillinen media toimii kunkin maan yhteiskunnallis-poliittisessa ympäristössä. Niinpä teemat, joita mediassa käsitellään, ovat maittain ja kulttuureittain hyvin erilaisia.

Kenties kaikkein mielenkiintoisimman keskustelun kävin kirgisialaisen Ulanbekin kanssa. Hänen kotimaassaan talkoot ovat yleisiä (kuten Suomessakin, kerroin hänelle). Heidän radioasemansa, OKradio 88.8, järjestää lähetyksissään ongelmanratkaisutalkoita. Kuuntelija soittaa suoraan lähetykseen ja kertoo ongelmansa. Sitten muut kuuntelijat saavat tarjota hänelle ratkaisuideoita. Jokaisen antama neuvo on tärkeä, eikä niitä pistetä mihinkään paremmuusjärjestykseen. Ohjelman loppuosassa tuottaja avaa ratkaisuksi vastauksia kristilliseltä puolelta, jos vaikka Raamatustakin löytyisi ideoita.

Perheniemi neliöb.(vuosisop.)23.3.alk. MJa

Uskonnosta tai maailmankatsomuksesta riippumatta sisällöntuottajat monessa Aasian maassa kohtaavat ihmisiä, joilla on ongelmia. Yhteydenotto mediatuottajaan voi olla monelle polku pimeydestä valoon. On hienoa löytää ihminen tai yhteisö, joka on valmis paneutumaan ongelmaan ja auttamaan. Studioon kutsutaan eri alojen asiantuntijoita vastaamaan kuuntelijoiden kysymyksiin. Kuuntelijat voivat saada apua lasten kasvatukseen, perheväkivaltaan, alkoholin ja huumeiden käyttöön, tunteiden ilmaisuun.

Meille suomalaisille uskonnossa on tärkeää sovitus synneistä. Toisin on monessa Aasian maassa. Siellä henkimaailma on voimakas, ja ihmiset pelkäävät henkien vaingoittavan heitä. Kristillisen sanoman sisällöstä nousee turva henkimaailman pahuutta vastaan. Kristillisen median soittama kaunis musiikki voi antaa myönteistä turvallisuuden tunnetta. Indonesian Balilla eräs suosittu ohjelma on Rukoillaan yhdessä. Eräs hindulainen perheenisä sanoi, että kristittyjen rukouksella on voimaa auttaa heitä.

Kristillinen media Aasiassa on kuin laupias samarialainen. Se auttaa ihmisiä.

 
Sansa artikkeliban 3.5. alkaen,MJa