Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Kristuksen mielen mukaisesti

 
Kristuksen mielen mukaisesti
Emmanuel Phaeton/Unsplash

Loppiainen on yksi suosikkipyhistäni. Joulunajan kiireet ja velvollisuudet ovat ohitse, nyt on aika tietäjien tavoin kumartaa Jeesusta ja antaa hänelle parasta, mitä meillä on antaa. Tämä vaatii hieman pohtimista ja itsearviointia, eikö vain? Voimme myös miettiä, miten haluamme tämän uuden vuoden käyttää. Mitä jos tekisimme niin Kristuksen mielen mukaisesti?

Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat, 16ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha. 17Älkää sentähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on. (Ef. 5:15-17)

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

Me kaikki haluamme – ainakin teoriassa – elää täysillä. Mutta niin usein juutumme häiriötekijöiden viidakkoon ja eksymme tieltämme. Meidän tulisikin valita Jumalan tie eikä omaamme, joten eksyminen saattaa olla ensimmäinen askel parempaan. Raamattu opastaa meitä näin:

Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli. (Fil. 2:5)

Jumala ei ole jättänyt meitä kuljeksimaan yksin ja arvailemaan, mihin suuntaan meidän pitäisi mennä. Pyhä Henki on oppaamme ja neuvonantajamme. Ja hän lahjoittaa meille Kristuksen mielen, jotta tulisimme johdatetuksi hänen aivoitustensa ja tarkoitustensa mukaisesti. Tämä innostaa minua. Se antaa minulle toivoa. Ja se ohjaa minut eteenpäin tielle, joka ei löydy yrittämisen ja erehtymisen eikä edes valistuneen arvauksen kautta, vaan Jumalan johdatuksesta.

Kristuksen mielen mukaisesti

Miten sitten voimme elää Kristuksen mielen mukaisesti? Kristuksen mieli on Jumalan lahjaa meille, meidän tulee vain käyttää sitä. Kun elämme rukoillen ja kun pyydämme johdatusta kysyen Jumalalta ”Onko tämä sinun parhaasi minulle?”, Pyhä Henki avaa silmämme näkemään asiat Kristuksen mielen mukaisesti. Silloin näemme asiat niin kuin ne ovat, ei niin kuin ne näyttävät olevan.

Kun tarkastelemme tätä tulevaa vuotta Kristuksen mielen mukaisesti, pystymme keskittymään asioihin, joilla on iankaikkisuusarvoa. Jumalan tiet ovat erilaiset kuin meidän tiemme, joten tarvitsemme Kristuksen mieltä näyttämään meille mitä mikin on. Muuten on aivan liian helppoa eksyä.

Mutta emmekö me todellakin ole suuresti siunattuja, kun Jumala tarjoaa meille kaiken elääksemme voitokkaasti? Jeesus haluaa olla Herramme ja Vapahtajamme mutta myös oppaamme ja roolimallimme. Hän jätti meille Pyhän Henkensä voimaannuttamaan ja ohjaamaan meitä mielensä mukaisesti. Siksi olemme enemmän kuin tervetulleita pyytämään apua. Itse asiassa suomme Jumalalle suuren ilon, kun teemme matkaa hänen lähellään ja kysymme häneltä neuvoa. Tämä on ainoa tapa elää täysillä, Kristuksen mielen mukaisesti.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.