Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Konservatiivit ja syrjittyjen puolustaminen

 

Silloin tällöin törmää keskustelupuheenvuoroihin, joissa kysellään, miksi konservatiivikristityt eivät ole kiinnostuneita ihmisten oikeista ongelmista, kuten köyhyydestä, yhteiskunnallisesta epäoikeudenmukaisuudesta ja yhteiskunnan marginaalissa elävistä ihmisistä. Konservatiivien sanotaan olevan vain kiinnostuneita opinkohtien kirjaimellisesta noudattamisesta ja vanhoillisesta sukupuolimoraalista.

Vaikka valtamedian uutisoinnista ja keskustelupalstojen puheenvuoroista löytyy tiettyä tukea syytökselle, todellisuus on kuitenkin toinen. Teologialtaan konservatiiviset yhteisöt ja kristityt tekevät valtavasti työtä köyhien ja syrjittyjen hyväksi. Jumalan rakkaus motivoi toimimaan lähimmäisen parhaaksi.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Esimerkiksi teologisesti konservatiivit evankelikaalit (evangelical) kristityt ovat hyvin aktiivisia ihmiskaupan uhrien auttamisessa ja heidän puolestaan puhumisessa. Euroopan Evankelisen Allianssin osana on European Freedom Network, joka yhdistää paikallisia alliansseja, kirkkoja ja järjestöjä ihmiskaupan vastaisessa toiminnassa. Juuri evankelikaalit ovat pitäneet suurta ääntä seksityöläisten kokemasta fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta.

Suomessa toimiva Kansainvälinen seurakunta (International Evangelical Church) on teologialtaan konservatiivinen. Kuitenkin merkittävä osa sen työstä on diakonista. Noin puolet seurakunnan palkatusta työvoimasta toimii diakoniatyön tehtävissä. Kansainvälisen seurakunnan pastorin tehtävät jättävä Timo Keskitalo on niitä harvoja, jotka ovat julkisesti puhuneet turvapaikkaa hakevien vainottujen kristittyjen puolesta.

Kävin lokakuussa tutustumassa Kansanlähetyksen kehitysyhteistyöprojekteihin Etiopiassa. Tämä naisvihamielisyydestä syytetty järjestö ei tuntunut siellä paljon muuta tekevänkään kuin ajavan naisten ja köyhien asemaa. Addis Abebassa on perustettu vammaisten naisten käsityöpaja, jottei heidän tarvitsisi kerjätä kadulla tai myydä itseään. Mekane Yesus -kirkon seminaarin johtajuuskoulutuksessa naisia tuetaan stipendeillä. Darimun maaseudun kehityshankkeessa naisille annetaan alkupääoma, jotta he voisivat käydä kauppaa ja hankkia omaisuutta. Hiv/aids-projektissa tutustuimme työpaikkaruokalaan, jossa 30 entistä baarityttöä myyvät nyt kahvia, mehuja ja ruokaa.

Lue Seurakuntalaisesta:

European Freedom Networkista ja ihmiskaupan vastaisesta toiminnasta.

Kansainvälisestä seurakunnasta ja sen pastorista.

Kansanlähetyksen naisille tarkoitetusta eläinhankkeesta Etiopiassa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie