Kirjablogi: Tarjolla aamusta alkaen parempia päiviä

 

Joyce Meyer,  20 x parempi päivä, Kuva ja Sana 2017

Joyce Meyerin kirjoja voi täydellä syyllä sanoa käytännön kristillisyyden elämäntaidon oppaiksi. Hänen kirjojensa vahvuuksia ovat rohkaiseminen ja kannustaminen sekä käytännöllisyys ja selkeys. Suomeksi hänen kirjojaan on käännetty alun toistakymmentä. Se on vain pieni raapaisu Joyce Meyerin koko tuotannosta. Hän on kirjoittanut noin 80 kirjaa, tehnyt suunnattoman määrän äänitteitä, videoita sekä televisio- ja radio-ohjelmia ja kiertänyt paljon puhumassa eri puolilla maailmaa.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

Kirja 20 x parempi päivä tarjoaa 20 tapaa, joilla päivästämme voi tulla hyvä silloinkin, kun monet käytännön asiat tuntuvat juuri tuona päivänä olevan meitä vastaan. Huonot päivät ovat kuin mitkä tahansa ei toivotut asiat. Ne on parasta torjua heti alkuunsa eli jo aamulla, ennen kuin niistä kasvaa huonoja viikkoja ja kuukausia.

Meidän ei tarvitse elää olosuhteiden vankeina. Valinnoillamme ja asenteillamme (niitä on usein tietoisesti opeteltava), me voimme päättää, asummeko me maassa, jonka nimi on ”yritän selviytyä päivän loppuun” vai maassa nimeltä ”todella nautin jokaisesta päivästä”, Joyce Meyer vakuuttaa.

Kirja ei kuulu sarjaan ”10 keinoa tulla nopeasti rikkaaksi ja onnelliseksi”. Joyce Meyer ei tarjoa pikavoittoja eikä oikopolkuja. Omien ennakkoasenteiden, heikon minäkuvan ja hiipivän masennuksen voittaminen ei tapahdu hetkessä. Kaikki on kuitenkin mahdollista, kun tavoitteena on oppia parhaalla tavalla elämään sitä elämää, jonka on Jumalalta saanut.

Kannustaakseen lukijoitaan Joyce Meyer kertoo avoimesti ja rohkeasti vaikeasta lapsuudestaan sekä omista kompasteluistaan ja taisteluistaan. Että luettu paremmin juurtuisi sekä alkaisi tuottaa kasvua ja hedelmää, lukujen lopussa on yhteenveto Muistettavia asioita sekä ehdotuksia luetun käytännön toteutukseksi. Kirjan on suomentanut Päivi Flink.

Joyce Meyer kertoo heti kirjan alussa, minkä varassa aamuisin on lähdettävä liikkeelle. Elämä tarvitsee vankan perustuksen. Siksi asioista on keskusteltava Jumalan kanssa. Kun puhumme Jumalalle, avaamme hänelle oven astua päiväämme, sen ongelmiin ja kaikkiin tilanteisiin.

Jo kirjan ensimmäisen osan otsikot kertovat paljon siitä, millaisin askelin parempia päiviä tavoitellaan: Kun heräät, Keskustele Jumalan kanssa, Uneksi suuria, Päätä auttaa muita, Tutkiskele odotuksiasi uudelleen, Älä anna pelolle valtaa. Kirjan kolmessa muussa osassa jatketaan samalla tavalla pienin ja hyvin käytännöllisin askelin elämän askelmerkkien korjaamista Jumalan tarkoittamille kohdille. Joyce Meyer käyttää runsaasti raamatunkohtia ja pieniä tarinoita houkutellessaan, rohkaistessaan ja kannustaessaan lukijaansa löytämään polun oman elämänsä parantamiseen.

Yhteenveto

Joyce Meyerin kirjaa 20 x parempi päivä voi täydellä syyllä kutsua käytännön kristillisyyden elämäntaidon oppaaksi. Kirja antaa kaksikymmentä hyvin selkeää, rohkaisevaa ja käytännöllistä neuvoa elämänlaadun parantamiseksi. Se rohkaisee lukijaansa luottamaan Jumalan hyvyyteen ja rakkauteen. Hänelle jokainen ihminen on äärettömän rakas. Jokaiselle meistä hän on tarkoittanut onnellisen ja tyytyväisen elämän. Kirja on erinomaista luettavaa myös kaikille stressin ja älypuhelimien kynsiin juuttuneille, joilla on niin kiire, etteivät ehdi nauttia elämästään.