Jumalan ääretön anteeksiantamus

 

Rakas ystäväni, älä koskaan pidä Jumalan anteeksiantamusta sinua kohtaan rajallisena! Hänen kärsivällisyytensä ja anteeksiantamuksensa ei tunne rajoja. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Ja jos hän seitsemän kertaa päivässä tekee syntiä sinua vastaan ja seitsemän kertaa kääntyy sinun puoleesi ja sanoo: ’Minä kadun’, niin anna hänelle anteeksi.” (Luuk. 17:4)

Uskotko tätä? Seitsemän kertaa saman päivän aikana tämä henkilö tietoisesti tekee syntiä silmieni alla, ja sitten sanoo: ”Anna anteeksi.” Ja minun tulee antaa anteeksi – jatkuvasti. Kuinka paljon enemmän taivaallinen Isämme antaa lapsilleen anteeksi, kun he tulevat katuen hänen luokseen! Se ylittää ihmisjärjen eikä sitä kannatakaan järkeillä – äläkä kysy miten ja miksi hän jaksaa antaa anteeksi. Ota se vain vastaan.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Jeesus ei sanonut, ”Anna veljellesi anteeksi kerran tai kaksi, ja sano sitten ettei hän saa enää tehdä syntiä. Sano hänelle, että jos hän vielä kerrankin tekee saman synnin, hänet erotetaan joukostamme. Kerro hänelle, että hän on tapasyntinen”. Ei! Jeesus pyytää rajoittamatonta, sitoumuksetonta anteeksiantamusta.

Jumalan luonteeseen kuuluu antaa anteeksi. Daavid sanoi: ”Sillä sinä, Herra, olet hyvä ja anteeksiantavainen, suuri armossa kaikille, jotka sinua avuksensa huutavat.” (Ps. 86:5) Jumala haluaa tälläkin hetkellä vyöryttää yllesi anteeksiantamuksen iloa. Sinun täytyy vain avata sielusi ikkunat ja ovet, ja antaa hänen Henkensä tulvia anteeksiantamusta sisään.

Johannes sanoi: ”Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.” (1. Joh. 2:2)

Johanneksen mukaan jokaisen kristityn tavoitteena on ”olla tekemättä syntiä”. Se tarkoittaa sitä, että kristittynä emme taivu synnin puoleen, vaan Jumalan puoleen. Mutta mitä tapahtuu silloin, kun tuo Jumalaan nojaava lapsi tekee kuitenkin syntiä?

”Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.” (1. Joh. 2:1)

”Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Joh. 1:9)

Luovu syyllisyydestäsi, ystäväni. Sitä taakkaa sinun ei tarvitse kantaa enää minuuttiakaan. Avaa sydämesi ovet ja ikkunat, ja päästä Jumalan rakkaus sisään. Hän antaa sinulle anteeksi – uudestaan ja uudestaan. Hän antaa sinulle voimia taistella taistelusi voittoon saakka. Jos pyydät – jos kadut – saat anteeksi!  Ota se vastaan – nyt!