Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Jumala on kaiken hyvän lähde

 
Jumala on kaiken hyvän lähde
Ben White/Unsplash

Tiedätkö sinä, miksi ihmiset kääntävät selkänsä Jumalalle? (Jos tiedät, kerro minulle). Minun on kovin vaikea käsittää sitä. Sillä minulle Jumala on elävä ja voimakas. Olen jatkuvasti hämmästynyt siitä, kuinka hän liikkuu elämässämme, kuinka paljon hän rakastaa meitä. Minulle Jumala on kaiken hyvän lähde. Siksi hän on viimeinen asia, josta luopuisin.

Usko on Jumalan lahja, jota tarjotaan kaikille. Mutta Jumala ei pakota, siksi meillä on oikeus sanoa Jumalalle myös ei. Ja tässä jälkikristillisessä, läntisessä maailmassa yhä useammat ihmiset kävelevät pois. Koska he eivät tunne uskoa sen paremmin. Miksi emme osaa viestiä paremmin Kaikkivaltiaan Jumalan ihmeellisyydestä ja siitä, mitä hän tarjoaa meille? Koska usko ei ole vain tuonpuoleista elämää varten, se on tätä hetkeä varten.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Luulen, että olemme unohtaneet kuinka elää uskoamme todeksi jokapäiväisessä elämässämme. Olemme unohtaneet kuinka olla elävässä uskossa ja aktiivisessa suhteessa Jumalan kanssa. Sen sijaan olemme laittaneet uskomme laatikkoon, josta kukaan ei voi nähdä eikä haistaa sitä tai koskea siihen.

»Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa. (Matt. 5:14-16)

Jumala on kaiken hyvän lähde

Uskomme ei ole salaisuus, joka pitää säilyttää. Se sijaan meidät on kutsuttu olemaan valon kantajia, tuomaan jumalallisia värejä maailmaan. Niin ei tapahdu, jos otamme uskomme esille vain erityisissä tilaisuuksissa tai tietyissä paikoissa. Usko on tarkoitettu juhlittavaksi ja elettäväksi joka päivä. Kun teemme niin, Kristuksen tuoksu tunnistetaan, Pyhän Hengen läsnäolo koetaan ja Elävän Jumalan vaikutukset elämässämme havaitaan kaiken hyvän lähteeksi.

Loppujen lopuksi me emme evankelioi muita, vaan sen saa aikaan Pyhä Henki, joka toimii meidän kauttamme. Meidän tehtävämme on pysyä Jeesuksessa ja elää uskoamme aidosti todeksi tässä ja nyt. Jumala on apumme ja meidän tulee jakaa hänet muiden apua tarvitsevien kanssa. Sitä kristinusko on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kristus tuli, koska emme pysty(neet) itse auttamaan itseämme. Mutta Jumalan apu on loistavaa ja hänen armonsa on kaikkivoipainen. Siksi olemme hänessä uskomattoman siunattuja.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.