Jaakko heitti kylmän kiven

 

Vaikka vasta ensimmäiset joenuomat paljastuvat panssarijään alta, Jaakko heitti jo kylmän kiven Radio Dein uutisvirtaan. ”Stand up -teologi” Jaakko Heinimäki otti totuuden torven raskaan ikeen kannettavakseen, ja lauloi Radio Dein papistolle tekemän arkkipiispagallupin suohon.

Tässä suora lainaus Heinimäeltä:” Tällaisella mielipidetiedustelulla, jonka vastauskato on yli 70 %, ei ole minkäänlaista painoarvoa. Sen julkaiseminen on niin huonoa journalismia, että harvoin näkee.”

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseensä, mutta Heinimäen Seurakuntalainen.fi-sivustolla tutkimuksesta käyttämä viittaus ”höpögallup”, osoittaa terävältä mieheltä yllättävää asiantuntemattomuutta.

Palataanpa lähtöruutuun. Radio Dei siis kyseli Suomen papiston mielipidettä uudesta arkkipiispasta. Kysely lähetettiin noin 2000 papille, joista kyselyyn vastasi 577 paimenta. Vastausprosentiksi muodostui 28, joka vastaa mm. Taloustutkimuksenkin kansallisten kyselyjen vastausprosentteja.

Lisäksi mielipidetiedustelujen asiantuntija, tutkija Ilkka Halavan mukaan 28 prosentin otos on hyvä ja riittävä, koska kyse on kohdennetusta kyselystä joukolle, jonka työtehtävät ja rooli ovat samoja.

Mistä sitten Heinimäen purkaus kertoo? Osa Kari Mäkisen kannattajajoukosta pyrki koko arkkipiispanvaalin toisen kierroksen aikana luomaan illuusiota, että Mäkisen vaalivoitto on selviö eikä todellista kamppailua hiipasta edes tule. Radio Dein gallup sotki kuitenkin selvästi Mäkisen kannattajien pasmat.

Heinimäki sortui arkkipiispanvaalin aikana myös toiseen kyseenalaiseen vaalitaktiikkaan. Hän ilmoitautui Facebookissa Miikka Ruokasen kannattajaryhmään vain kertoakseen, että Radio Dein tutkimus on valheellinen ja huonosti tehty. Millä oikeutuksella Heinimäki esiityy Radio Dein tutkimustulosten tuomarina ja vielä väärällä pelikentällä? Luulisi Heinimäenkin ymmärtävän, ettei hiihtoladulla sovi kävellä.

Jo lastentarhassa opeteltiin, ettei toisten leikkejä saa mennä sotkemaan, vaikka kavereitten naamat kuinka ärsyttäisivät. Samat yksinkertaiset säännöt pätevät aikuisillekin. Räksyttävästä kirkonkukosta kuoriutuu yllättävänkin helposti pieni mies, joka ilman jalustaa näyttää surkealta.

Niin ja onnea Kari! Olet fanaattisia kannattajiasi suurempi sielu!

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)