Ilo yllätti lähetysjohtajan

 

Ihmisten hätä ja tarpeet ovat suuret, mutta Jumalan voima ja mahdollisuudet ovat vielä suurempia, uskoo Lähetysyhdistys Kylväjän uusi lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen. Kuva: Unsplash.

Naapurustossamme järjestettiin pihanyyttärit kouluvuoden ensimmäisen päivän iltana, ja ajattelimme perheenä piipahtaa tapahtumassa. Paikan päällä huomasin kaksi kiinalaista perhettä ja päätin käydä jututtamassa heitä. Kun kysyin kiinaksi, saako liittyä seuraan, iloiset hymyt levisivät kasvoille. Kaksi tuntia myöhemmin muut olivat jo lähteneet, mutta minä juttelin edelleen noiden isien kanssa. Sukelsimme syviin vesiin ja vaihdoimme ajatuksia tekoälystä, uskonnosta, kärsimyksestä, ihmisluonnosta, hyvästä elämästä, Raamatusta, jopa elämän merkityksestä. Kerroin heille Jeesuksesta pelastajana, ja näin evankeliumin siemen oli kylvetty. Oli aika lähteä kotiin. Kävellessäni häkellyin. En ole evankelista, mutta sain kokea evankelioinnin yllättävän ilon.

Elämme maailmassa, jossa monet, usein raskaat, asiat yllättävät. Maaliskuussa 2020 koronapandemia yllätti meidät kaikki. Kesällä niin tekivät kovat helteet eri puolilla planeettaa. Elokuussa Talibanin ripeä valtaantulo Afganistanissa yllätti. Mikä saa sinut yllättymään?

IK-opisto vuosisop. Neliöb. 18.-31.10.MJa

Koronapandemian aikana evankeliumi on luonut uskoa verkon kautta yllättävällä tavalla. Ihmisten hätä ja tarpeet ovat suuret, mutta Jumalan voima ja mahdollisuudet ovat vielä suurempia. Lähetyksellä onkin innostavat puitteet.

Olen yllättynyt siitä, kuinka monet nuoret ovat innostuneet Jeesuksesta Lähetetty-koulutuksessa. Olen yllättynyt, kuinka sitoutunut ja innostunut Kylväjän työyhteisö on. Olen yllättynyt ja otettu siitä, kuinka uskollisesti monet uhraavat Kylväjän työlle. Olen yllättynyt ja nöyrän kiitollinen kutsusta Kylväjän uudeksi lähetysjohtajaksi.

Työstämme parhaillaan Kylväjän uutta strategiaa. Odotan motivoituneena, että yhteinen työskentelymme Jumalan johdatukseen luottaen ja rukoillen tuo yllättäviä oivalluksia, näköaloja ja aloitteita. Emme voi tavoittaa kaikkia ihmisiä, emmekä vastata kaikkiin tarpeisiin, siksi on tehtävä valintoja. Voi olla, että uudessa strategiassamme tulemme painottamaan Kristuksen tuntemista, opetuslapsen elämän varustamista sekä vainottujen kristittyjen ja kärsivien ihmisten tukemista.

Yhteinen tavoitteemme on, että mahdollisimman monet saisivat evankeliumin kautta pelastuksen ilon: ”Häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette – – kirkastuneen ilon vallassa, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen” (1. Piet. 1:8–9).

Miten sinä käytät Jumalan antamat lahjasi niin, että hänen valtakuntansa edistyy, usko syntyy ja Jumalan ilo yllättää?

Jos missiologia innostaa sinuakin, saatat kiinnostua tulevista julkaisuistani kansainvälisissä lähetysteologisissa aikakauslehdissä:

  • ”The Missiological Challenge of the Anonymous Missionary in the Nordic Context,” International Bulletin of Mission Research, October 2021
  • ”The Gospel of Reconciliation and the Promise of a New Identity,” International Review of Mission, November 2021

Jukka Kääriäisen pääkirjoitus julkaistiin Kylväjä-lehdessä 3/2021

 
Kylvaja artikkelibanneri