Ikuinen toivo

 
ikuinen toivo, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Alex Shute/Unsplash

Mikä asia puhutteli sinua eniten pääsiäisen sanomassa tänä vuonna? Minulle se oli radikaali toivo, jota meille tarjotaan aivan ilmaiseksi. Koska Jeesus käveli ulos haudasta, meillä on ikuinen toivo. Iankaikkinen elämä on nyt avoinna kaikille, jotka uskovat Jeesukseen. Tämä on sekä radikaalia, elämää muuttavaa että vapauttavaa.

Mutta nyt Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet. 21 Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. 22Sillä niin kuin kaikki ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös kaikki Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi. (1. Kor. 15:20-22)

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Colin Smith on sanonut: ”Pääsiäisen sanoma ei ole se, että Jeesus on elossa, vaan se on paljon enemmän. Pääsiäisen sanoma on, että Jeesus on noussut ylös!” Kun luet tämän ensimmäisen kerran, saatat kysyä ”mitä eroa näillä on?” Erona on, että sinulla on ikuinen toivo jälkimmäisen kanssa. Jos Jeesus ei olisi kuollut ja noussut ylös, syntimme olisivat edelleen meidän kannettavanamme.

Ikuinen toivo

Paul Ricoeurin sanoin ”Jos ylösnousemus on ylösnousemus kuolleista, kaikki toivo ja vapaus on olemassa kuolemasta huolimatta.” Kuolemasta, kärsimyksestä ja kaikista pahoista asioista huolimatta, meillä on ikuinen toivo. Ja tämä toivo ei ole toiveajattelua, tämä on kaikkivoipa, elämää antava, elävä toivo. Tämä toivo taistelee puolestamme ja luo uutta elämää meihin. Ja tämä toivo johtaa meidät iankaikkiseen elämään.

Kiitos Jumalalle, Herramme Jeesuksen Kristuksen Isälle, joka on aina hyväsydäminen! Hän on herättänyt Jeesuksen Kristuksen kuolleiden joukosta ja siten synnyttänyt meidät uudestaan, elävään toivoon. (1. Piet. 1:3, UT2020)

Joten siksi jatkan ylösnousemuksen juhlimista ympäri vuoden. Se on elämäni lähde, onneni, iloni. Koska Jeesus on noussut ylös, minulla on suora yhteys taivaalliseen Isääni. En vaihtaisi sitä mihinkään. Jeesuksen tähden minulla on ikuinen toivo, myös pimeinä päivinä. Ja niin sinullakin. Avaa vain sydämesi saadaksesi toivoa toivon päälle, elämää elämän päälle.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.