Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Arvosi on Jeesuksessa – ei äitiydessä, työssä tai menestyksessä

 

Arvosi on Jeesuksessa - ei äitiydessä, työssä tai menestyksessä
Priscilla Du Preez on Unsplash

Näin äitienpäivän lähestyessä haluan muistuttaa meitä kaikkia siitä, ettei arvomme riipu siitä, onko meillä lapsia vai ei. Arvomme tulee Herralta ja sen määrä on vakio eikä se ole neuvoteltavissa. Se ei nouse, jos meillä on lapsia eikä se laske, jos meillä ei niitä ole. Aivan kuten identiteettisi, myös arvosi on Jeesuksessa – ei äitiydessä, työssä, menestyksessä tai siviilisäädyssä.

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. (Joh 1:12)

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Miten voimme soveltaa tämän tiedon käytäntöön? Aloita kohtelemalla itseäsi kunnoittavasti, sillä sinä olet Jumalan rakas lapsi. Siksi kysy peilistäsi kurkistavalta ihmiseltä, mitä hän tarvitsee ja yritä antaa se hänelle. Seuraavaksi kohtele myös muita ihmisiä kunnioituksella. He ovat myös Jumalan lapsia. Miten voisit kantaa heidän taakkojaan? Tervehdi, hymyile, avaa ovi, halaa, tee jokin ystävällinen teko.

Hyväksykää siis toinen toisenne, niin kuin Kristuskin on hyväksynyt omikseen teidät, Jumalan kunniaksi. (Room. 15:7)

Arvosi on Jeesuksessa – ei äitiydessä, työssä tai menestyksessä

Tänä äitienpäivänä ole erityisen ystävällinen heille, joille se on haastavaa aikaa. Ehkä heillä on huonot välit perheeseensä tai ehkä he ovat menettäneet äitinsä lähiaikoina. Tai ehkä he eivät ole koskaan saaneet toivomaansa lasta tai ehkä he ovat menettäneet lapsensa.

Äitienpäivä on iloinen juhla, mutta kaikille se ei sitä ole. Jos sinä olet yksi heistä, tiedä että olet rukouksissani. Tiedä, että arvosi on muuttumaton Jumalan silmissä. Sinä olet rakastettu. Tiedä, ettei murheesi jää huomaamatta. Jumala tekee työtään sinussa. Odota hyvää, sillä Jumala on hyvä.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.