– Koin olevani yksin kutsuni kanssa, myöntää Kylväjän lähetystyön koulutettava Marita. Lähetystyöntekijän identiteetti on vahvistunut muiden opiskelijoiden kanssa. Hän odottaa lisärohkaisua myös The Send -tapahtumasta kesäkuussa Helsingissä.
Sosionomi Marita (nimi muutettu) eli osan lapsuuttaan Bangladeshissa, jossa hänen vanhempansa työskentelivät Kylväjän lähetteinä. Hänen oma kutsunsa lähetystyöhön syntyi viisi vuotta sitten.
– Koin, että Jumala kutsui minua kristittyjen yhteisen lähetystehtävän eturintamaan.
Kun omat vastaväitteet oli käsitelty, kutsuun vastaaminen lisäsi elämään iloa, mikä toki käy hyvin asiaan. Onhan kyse ilosanoman kertomisesta.
Marita aloitti Kylväjän lähetystyöntekijäkoulutuksen viime syksynä. Yksi sen parhaista puolista on ollut tutustuminen kokeneisiin Jumalan valtakunnan työntekijöihin, jotka ovat selvinneet haasteista.
– Minua rohkaisee tosi paljon, että heidän sydämensä yhä palaa Jeesuksen antamalle tehtävälle.
Merkittävää Maritalle on ollut myös saada syvällisesti pohtia lähetystyöntekijän identiteettiä.
– Jumala ei kutsu meitä pintatason muutokseen, vaan hän haluaa uudistaa kokonaisvaltaisesti maailmankatsomusta myöten. Raamatun Sana toimii paljastavana peilinä. Tavoitteena on suurempi joustavuus lähetyskentällä.
Vertaistuki innostaa
Juuri vertaistuki eri-ikäisten lähetystyöstä kiinnostuneiden kanssa innostaa Maritaa kristittyjen yhteisessä The Send -tapahtumassakin.
– Seurakunnissa lähetystyö on helposti vähän sivussa. On tärkeää, että saamme yhdessä ottaa vastaan Jumalan sydämen sykkeen kansoja kohtaan. Ilosanoma Jeesuksesta on ihmisoikeus, ja Sendissä saamme yhdessä inspiroitua tästä.
The Send (lähettää) on kymmenen tunnin tapahtuma, jonka teemajae on Jesajan kirjasta: Tässä olen, lähetä minut. Ensin haastetaan elämään Jeesuksen todistajina ja sitten tarjotaan konkreettisia lähetyspolkuja Suomessa ja ulkomailla. Myös Kylväjä on mukana.
Send-liike on vireillä kymmenessä maassa. Kymmenien tuhansien Jumalan kutsuun vastanneiden pohjalta The Send on havainnut, että reilusti alle puoli prosenttia heistä on heti valmiita lähtemään lähetyskentälle.
– Loput tarvitsevat aikaa ja ohjausta liikkeellelähtöön. Tässä järjestöjen, paikallisten seurakuntien ja yhteisöjen rooli on ratkaisevan tärkeä, Suomen Sendin ja YWAM Finlandin johtaja Henry Hermunen sanoo.
Kolme vuotta aikaa harkita
Norjassa The Send järjestettiin vuonna 2022. Lähettävien järjestöjen piiriin tuli paljon tapahtumaan osallistuneita koulutettavia ja lähetettäviä. Suurin aalto on nähtävissä nyt, kolme vuotta tapahtuman jälkeen.
– Tähän meidänkin on valmistauduttava Suomessa, Hermunen sanoo.
Hän uskoo, että Sendissä ei ole kyse vain tapahtumasta vaan liikkeestä. Nuorisoliikehdinnän keskellä on luontevaa ottaa ensiaskelia lähetyskäskyn toteuttamisessa.
– The Sendin sanoma on yksinkertainen: käänny koko sydämestäsi Jeesuksen puoleen, anna kaikkesi hänelle, ja toteuta lähetyskäskyä koko elämälläsi.
Lähetyshistorioitsija Andrew Walls on todennut, että henkilökohtaista kääntymistä korostavat herätysliikkeet ovat olleet ratkaisevassa asemassa lähetysliikehdintöjen synnyssä. Ne ovat myös tuottaneet eniten lähetystyöntekijöitä.
– Suurtapahtuma on leimahduspiste, jonka sytyttämää liekkiä on tärkeää ruokkia ja varjella. Lähetystyön trendin kääntäminen Suomessa edellyttää laajamittaista hengellistä heräämistä nuorten parissa, Hermunen sanoo.
Maritaa rohkaisee ajatus saada olla yksi pieni kivenmurikka, josta Jumala rakentaa suurta rakennusta.
Teksti ja kuva: Maarit Eronen
The Send järjestetään 7.6.2025 helluntailiikkeen Go&Make-maailmankonferenssin loppuhuipentumana.
Lue lisää: thesend.fi