Yrjö Sariola on kuollut

 

Yrjö ja Anna-Maija Sariola ehtivät olla aviossa lähes 60 vuotta. Yrjö Sariolan jäätyä eläkkeelle piispan virasta pariskunta muutti Jyväskylään. Kuva Sari Savela

Emerituspiispa Yrjö Sariola kuoli lauantaina 10.9. pitkän sairauden uuvuttamana kotikaupungissaan Jyväskylässä. Sariola oli kuollessaan 84-vuotias

Teologian tohtori Yrjö Sariola toimi Lapuan hiippakunnan piispana vuosina 1974-1995. Eläkkeelle jäätyään Sariola saarnasi edelleen aktiivisesti ja kirjoitti useita kirjoja. Yhdessä kirjoistaan Lupa vanheta (Päivä Osakeyhtiö 2008) hän puhui hyvän vanhuuden puolesta.

Sariola oli myös taitava pianisti. Hän aloitti pianonsoiton 8-vuotiaana. Musiikki oli Sariolalla rakasta ja hän puhui siitä mielellään. Myös virret olivat hänelle rakkaita. Lempivirrekseen hän nimesi eräässä haastattelussa hänen ja puolisonsa häävirren Niin ihanaa on ylistää. Hengellisen elämän säännöllinen hoitaminen oli Yrjö Sariolalle tärkeää. ”Tarvitsemme joka päivä Jumalan sanaa eri muodoissa. Tietty säännöllisyys, sanoisinko kurinalaisuus on tarpeen”, Yrjö Sariola totesi Perheiden ABC+ -lehden haastattelussa vuonna 2008.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Yrjö Sariola valmistui papiksi 1957 ja teologian tohtoriksi hän väitteli vuonna 1968. Hän avioitui Anna-Maija Ahvan kanssa lähes 60 vuotta sitten. Yrjö ja Anna-Maija Sariolalla on neljä poikaa, joista kaksi on seurannut isänsä jalanjälkiä teologeina. Kirjailijan lahjoja on myös jälkipolvella. Yrjö Sariolan poika Jukka Sariola voitti teoksellaan Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan vuoden kristillisen kirjan palkinnon vuonna 2015.

Yrjö Sariola oli keskeisesti mukana kehittämässä jumalanpalveluselämää. Hän oli myös edelläkävijä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja vapaiden suuntien välisten ekumeenisten suhteiden kehittymisessä.

 

Aiheet