Youth With a Mission (YWAM) järjestön perustaja Loren Cunningham on kuollut

 

Loren ja Dalene Cunningham toukokuussa 2023. Kuva: YWAM

Loren Cunninghamin perustama YWAM on maailmanlaajuinen lähetysliike, jonka kautta miljoonat ihmiset ovat voineet palvella evankeliumia ja osallistua lähetystyöhön kaikkialla maailmassa.

Loren Cunningham kuoli 6. lokakuuta 88 vuoden iässä.

Loren Cunningham perusti Youth With A Mission (YWAM) -järjestön vuonna 1960. YWAM on maailmanlaajuinen lähetysliike, joka on saavuttanut laajasti maailman kansoja evankelioimisen, koulutuksen ja laupeudentyön kautta. Järjestössä on kymmeniä tuhansia kokopäiväisiä työntekijöitä yli 200 maasta ja erilaisista kristillisistä taustoista. Miljoonat ihmiset ovat palvelleet YWAM-ohjelmissa opiskelijoina, lyhytaikaisina vapaaehtoisina ja kokopäiväisinä työntekijöinä.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Cunningham on myös perustanut YWAM:n University of the Nations -yliopiston vuonna 1978. Sen koulutustarjonta käsittää yli 125 erilaista kurssia ja seminaaria.

Elämänsä aikana Cunningham vieraili jokaisessa maailman maassa, mukaan lukien autonomiset saarivaltiot. Vielä vanhoilla päivillään hän vieraili vuosittain 30-40 maassa ja tapasi matkoillaan sekä köyhimmistä köyhimpiä että kuninkaita, presidenttejä ja liikemiehiä.

Loren Cunninghamin kirjoja on käännetty lähes 60 eri kielelle. Suomeksi on julkaistu kirjat: Oletko se todella sinä, Jumala?, Luovutusvoitto, sekä Kirja joka muuttaa kansat.

YWAMilla on toimisto myös Suomessa ja monet suomalaiset ovat osallistuneet YWAMin ohjelmiin ja lähetysaktioihin eri puolilla maailmaa.

Loren Cunningham asui vaimonsa Darlenen kanssa Hawaijilla, missä sijaitsee yksi YWAMin pääkoulutuskeskuksista. Loren oli kotoisin Kaliforniasta.